Страх в Баку, че Томаш се продал на “Левски”

https://www.24chasa.bg/Article/189636 www.24chasa.bg
Собственикът на “Левски” Тодор Батков разговаря с новия спортен директор Георги Иванов-Гонзо на стадиона “Тофик Бахрамов” в Баку.

"Не искат да ме пускат. Страхуват се, че има нещо нередно, защото съм бил българин. Явно си мислят, че може да играя симулативно."

Това призна преди снощния двубой с "Левски" нашенецът в състава на ФК "Баку" Александър Томаш. Веднага след последната тренировка на своя тим бившият футболист на ЦСКА проведе разговори с български приятели от щаба на "Левски".

Въпреки че е един от любимците в шампиона на Азербайджан, Томаш е заподозрян заради огромното надъхване на тима от Баку, че може да елиминира "Левски" и да се бори за историческо влизане в групите на Шампионската лига. Затова от ръководството решили да елиминират и всякаква потенциална опасност преди мача.

Играчът на азерите Александър Томаш пък дава вода на местен фен, докато шефовете му се опасяват, че може да се продаде на “сините”.
СНИМКИ: АВТОРЪТ
Играчът на азерите Александър Томаш пък дава вода на местен фен, докато шефовете му се опасяват, че може да се продаде на “сините”. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Странно, но азерските шефове явно не се притесняват от другите български връзки в отбора. Помощник-треньор е бившият кондиционен спец на "Вихрен" Чудомир Чокаров, наставникът Гьоко Хаджиевски е водил ЦСКА, а грузинецът Амиран Муджири също е ритал доста в България. Явно съмнителен за домакините от Азербайджан е бил само Томаш, макар и самият Сашо да казва: "Съмненията са повече от безпочвени. Принципно бих се радвал да видя български отбор в Шампионската лига, но в "Баку" изкарвам парите си. Аз съм професионалист и единствените ми стремежи са свързани с продължаването на настоящия ми отбор."

За да релаксират преди началния съдийски сигнал, и двата отбора заложиха на леко разтъпкване из Баку. Първи на разходка в морската градина в центъра на града тръгнаха домакините, водени от Гьоко Хаджиевски. Виждайки българи, той се зарадва много и каза: "Още след жребия не знаех кой ще продължи, но знаех едно - че ще станат много интересни мачове." Македонецът благодари на феновете на ЦСКА, които не са го забравили и са изпратили писмо до ФК "Баку", за да изразят подкрепата си от дистанция срещу вечния съперник в България.

В последния момент преди първата среща от третия квалификационен кръг за лигата на богатите "Левски" понесе сериозен удар. От групата отпадна един от най-добрите играчи на "сините" - Дарко Тасевски. Македонският национал имаше проблеми на проведената в понеделник вечерта тренировка. Надеждите, че травмата му е незначителна и ще е на сто процента готов, обаче се изпариха броени часове преди двубоя.