Здравният министър: Повечето проблеми в здравната система са мениджърски (Видео)

https://www.24chasa.bg/Article/1911787 www.24chasa.bg
проф. д-р Николай Петров

"Проблемите са много и в голямата си част са чисто организационни, защото като че ли мениджмънтът в самите болници не винаги е достатъчно добър, не винаги е достатъчно ефективен". Това каза пред БНТ министърът на здравеопазването в служебния кабинет проф. д-р Николай Петров.

„Когато говорим за заплащане на лекари, правилата досега може би са допускали една малка част от тях да получават много големи заплати, а голяма част да бъдат с ниски заплати. Това нещо ще излезе след няколко седмици, защото текат одити в повечето от болниците с дългове" - поясни още министърът в отговор на въпрос за проблемите на болниците.

"Аз или моят екип нямаме интерес да бъдат скъпи или евтини лекарствата, ние не можем да ги администрираме, ние можем да ги обсъдим, но трябва на обсъждането да присъстват всички заинтересовани страни, за да може да постигнем компромис. Ако не можем да постигнем компромис - това не стил в моята работа, но това пак е резултат - непостигането на компромис" - заяви Петров.

Предстои Общественият съвет към Министерството на здравеопазването да проведе второто си заседание. На него ще бъде обсъждан редът за регулиране и регистриране на цените на лекарствата. Целта на Съвета, в който участват четири съсловни организации, е да предлага инициативи в областта на здравеопазването и да наблюдава тяхното изпълнение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"