Лара била оставена до тото пункт (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/1935876 www.24chasa.bg

Лара Банева е оставена близо до тото пункт на бул. Бъкстон, на 50 метра от VІ РПУ, съобщи БНР.

След като момичето слязло, колата - марка сив VW Golf - е потеглила в посока Околовръстния път. Момичето отишло в участъка, откъдето се обадили на ГДБОП и майка й. Лара е отведена от майка си в семейния дом на бул „А. С. Пушкин" /на снимката/. Семейството и МВР отказват коментар. Лара е видяна в дома си.

"24 часа" първи съобщи, че отвлечената на 5 март тази година Лара Банева - дъщеря на съдения у нас и в Италия за наркотрафик Евелин Банев - Брендо - е освободена от похитителите си около 22 часа снощи.

Видеото е предоставено от БНТ.

Полицията продължава работата си по случая и издирва сивия фолксваген.

Районът около булевард „Бъкстон" е бил отцепен и под засилено полицейско присъствие.

Все още няма информация дали е даден откуп за свободата на Лара. Засега няма официално потвърждение от полицията и прокуратурата, че Лара е върната от похитителите си.

Eвелин Банев - Брендо е в Италия като подсъдим по мегаделото "Кокаиновите крале". Разследващи свързаха похищението на Лара именно с участието на Брендо в процеса за трафик на стотици тонове хероин от Южна Америка за Европа. Според тях, възможно е отвличането да е знак към Банев и намерението му да проговори пред съда в Милано. Засега обаче той категорично отказва да сътрудничи на италианските власти. Банев беше разпитан, дни след отвличането на Лара, от български прокурор, който го посети в килията му в Милано. Информация за разпита не беше съобщена. В края на тази седмица Софийският градски съд за пореден път ще заседава по искането на Румъния - Брендо да й бъде предаден по обвинение в наркотрафик. Дали той ще бъде доведен у нас за делото, зависи само от волята на италианските разследващи.

Виж всичко по темата досега:

Първо в "24 часа": Освободиха Лара, отвлечената дъщеря на Брендо

Лара била усмихната и в добро настроение

47-те дни плен на Лара

500 000 евро е бил платен откуп за Лара