47-те дни плен на Лара (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/1935906 www.24chasa.bg

Лара Банева - дъщерята на Брендо престоя в плен 47 дни.

Припомняме, че трима маскирани мъже с автомати простреляха шофьора на момичето, натикаха я в черен джип БМВ Х5 и потеглиха в неизвестна посока.

Първи в. "24 часа" съобщи, че детето е намерено снощи.

Видеото е предоставено от БНТ.

Непосредствено след похищението на момиченцето се появиха редица версии за причината невръстната дъщеря на сочения от МВР за кокаинов крал Евелин Банев- Брендо да бъде отвлечена.

Сред тях бяха неуредени бизнес взаимоотношения на Банев, срещу който в момента се водят няколко дела за пране на пари и разпространение на наркотици у нас и в Италия.

Друга хипотеза гласеше, че детето е отвлечено, за да бъде „запушена устата" на Брендо, който предявил намерение да огласи пред съда силно компрометираща информация за високите нива на наркоразпространението.

Ден след инцидента от МВР официално отказваха каквато и да е било информация по случая. Аргументът бе, че по него работели служители на ГДБОП, които пък имали забрана лично от главния секретар на МВР да огласяват информация по разследването.

В петък беше временно отстранен от длъжност и самият шеф на антимафиотите Станимр Флоров, а на негово място застана заместникът му Валентин Трифонов.

Брендо е подсъдим в Италия по делото срещу международна група за наркотрафик, наречена "Кокаинови крале". Той беше задържан в Созопол на 16 май миналата година в рамките на международна полицейска операция. Българският съд взе решение Банев да бъде екстрадиран в Италия. Софийския градски съд го осъди на 7 години и половина затвор на 15 февруари тази година - по двете обвинения - за организирана престъпна група и за пране на пари.

Виж всичко по темата досега:

Първо в "24 часа": Освободиха Лара, отвлечената дъщеря на Брендо

Лара била усмихната и в добро настроение

Лара била оставена до тото пункт

500 000 евро е бил платен откуп за Лара