Най-смешните новини на света: издирват сериен крадец на сутиени

https://www.24chasa.bg/Article/1936410 www.24chasa.bg
Снимка: Шпигел

Сериен крадец на сутиени, заклещил се старец-беглец и пет тона „Нутела": по света се случват всякакви смешни случки, които не остават незабелязани от медиите. Германското списание "Шпигел" публикува собствена класация на най-странните новини.

В Германия, например, жена се е оплакала на полицията, че от средата на март насам някой краде сутиените й, които тя простира в двора на фамилната си къща. Вече са били откраднати 20 сутиена на стойност няколко стотин евро. Нищо друго не е било отмъкнато от простора, освен сутиените на жената. Полицията все още няма следа от крадеца на бельото.

Отново в Германия 82-годишен старец се е заклещил в климатична шахта при попит да избяга от болницата. Това е бил вторият опит за бягство на болния от диабет пациент. Той е прекарал близо два часа заклещен в шахтата, докато го намерят. 20 души са се включили в издирването. Накрая полицейско куче е надушило „скривалището" на стереца.

В Калифорния кученце, завързано за железопътна линия, се е разминало на косъм със смъртта, благодарение на бързата реакция на машинист. 78-годишен мъж бил вързал палето - смесица между пудел и териер, на линиите с цел да се освободи от него.

В германското селище Нидераула крадци са отмъкнали пет тона течен шоколад „Нутела" от ремарке. В същото селище е бил откраднат и вагон с енергийни напитки.

В американското градче Бът в щата Монтана козата Шърли е решила да посети местен бар. Животното било откраднато от близка зоологическа градина и е избягало след това. Козата е направила почивка в бара.

Новозеландските власти изрично забраняват на чуждестранни студенти да проституират. От 2003 година проституцията е позволена в страната, но не е позволена за студенти от чужбина, които по принцип имат право на работа, за да могат да се издържат по време на следването.

През зимата на германската полиция се налага два пъти да освободи една и съща кукумявка от комин. Птицата се е заклещила два пъти в рамките на два часа на едно и също място в един същ комин в къща.

В Гърция е било намерено писмо в бутилка 23 години след подаването му. Германката Регина Е. била изпратила писмото си по време на круиз на 1 януари 1990 година. Сега то е било намерено на остров Кефалония.

Французин е държал 121 маймуни в мазето си в град Марсилия. Сред намерените 30 породи маймуни са били и такива от застрашен вид. Мъжът ги е държал при нечовешко условия. Животните са били предадени на дом за животни.