Жорж Ганчев: Ще ги направя луди, че ме подслушват

https://www.24chasa.bg/Article/1939304 www.24chasa.bg
Снимка: Кристина Цветкова

- Жорж, следиш ли скандала с подслушването, някога имал ли си съмнения, че и теб те слушат?
- От години съм забелязал, че когато си отворя телефона, първо ехото се включва Прекъсват ме по средата на разговора, пак набирам, пак прекъсва. Тероризират ме постоянно. От години е така, но през последните две седмици даже се засили. Възмутен съм, че в моето отечество това е допустимо и е възможно да се случва през XXI в. Но това не е отсега. Правеше се още по времето на Йордан Соколов и ген. Атанас Атанасов. Нищо ново на източния фронт.

- Би ли противодействал на тази тенденция, ако имаше възможност? Например ако влезеш в парламента.
- На луди ще ги направя за това. На луди! Всички трябва да са наясно, че е крайно време да си понесат отговорността. До най-високите нива. Защото онези на долните нива не биха посмели никога да подслушват, ако не бяха ония, дето се крият по върховете.

- Тоест чичото с отвертката не е най-виновен?
- Последната дупка на кавала е тоя. Дори и онзи, дето го е пратил да трие - той също е получил заповед от своя най-висш началник.

- Защо реши да се върнеш в политиката?
- Човек трябва да е полезен. Да помни къде се е пръкнал, къде е създаден, къде са му корените. Аз се гордея с нашата история, колкото и да е тежка за понасяне. Българите имаме и лоши качества, но пък имаме и такива таланти, такава сила, които не могат да не ме вдъхновяват. В тази страна живеят толкова качествени хора.

Аз намирам
качествените
като Диоген
с фенера

Намирам ги, за да ги вдъхновя за дела. Само така ще дръпнем.

- Вярваш ли, че може да промениш нещата?
- Аз ще променя много неща, ако вляза в парламента с центристка група...
-

 Коя центристка група?
- Национално патриотично обединение. Защо обединение? Защото обединението прави силата, прави респекта към другия и крепи доверието един към друг.

- И защо тази нова партия, какво става с Бизнес блока?
- Тази партия я създадох през 2005 г. Преди това Цветелин Кънчев и 150 цигани направиха паралелен конгрес, вдъхновен и подкрепен от другия циганин Иван Йорданов Костов. Нашия конгрес във Варна не го признаха и едно корумпирано мекере съдийче ни закри. Каза, че другите са легитимни.

- Кога участва последно в избори?
- През 2004 г. като личност, без партия.

- А кога спечели най-много?
- Януари 1992 г., президентски избори - 18% с джобни пари. Това веднъж. Втори път през 1996 г. - 24%. Преди 3 г. Николай Камов ми довери, че

тогава са ме цакали
със 724 000 мъртви
души - умрели или
излезли в чужбина

Това е такъв скандал, но не мога да го докажа и няма смисъл сега да тръгна да търся доказателства... Никой друг досега не е вземал с джобни пари 24% на президентски избори. Аз бях само пункт и половина след Иван Маразов, кандидата на БСП. И това с тези 724 хил. мъртви души.

- Вярваш ли, че ако беше отишъл на балотаж срещу Стоянов, щеше да станеш президент?
- Абсолютно! Стоянов беше непознат бюрократ, бракоразводен адвокат от Пловдив, който нямаше значение в СДС. А аз съм сред учредителите на СДС.

- Как оценяваш политическата обстановка в България сега?
- Не съм политолог, но оценявам нещата така: от БСП трябва да се махне цялата сган, която е била в предишните 6-7 парламента. Да поставят младите си хора начело, които имат съвсем други виждания за икономика, култура и нови програми. Това е начинът БСП да се ревитализира и обнови. Друг начин няма. СДС е голям срам! Да бъде бастисан по такъв левашки начин от един Костов?!

- Има ли шанс за СДС?
- Никакъв шанс!

- А за ГЕРБ какво ще кажеш?
- Такова самохвалство и тъпо самочувствие!Подал си оставка, защото си в безизходица, а излизаш като Мусолини пред парламента да кимаш пред една платена групичка, която те венцехвали... Това е нелепо. Да продъниш на хората ушите за някакви магистралки, които си направил точно толкова, колкото и предишните от тройната коалиция - това е порнография. Да досаждаш с физиономията си на всички зрители в България от 12 г. Да обсебиш медиите и да правиш лиезон с банкери и разни кръгове точно като Ахмед Демир Доган - това е неприемливо. Който иска да гласува за такива хора - на добър час.

- Според някои анализатори твоето появяване сега е замислено като удар по "Атака".
- Тия хора ме интересуват колкото войната в Занзибар! Тези фашизоиди, които досаждат на цялата страна с омразата си и настройват света срещу нас - те нямат място в модерна България.

- Да, но социолозите казват: "Атака" е единствената партия, която качва проценти.
- Социолозите са платени хора и никога не съм им вярвал. И сега няма да им повярвам.
 

Ще проведа
най-семплата
кампания с
джобни пари

- Можеш да си го позволиш, защото си разпознаваем.
- В момента ГЕРБ са тръгнали официално с 50 милиона, за БСП олигарсите се бръкнаха също. Мен ме интересуват сериозните неща - защита на отечеството, баланс в политиката, нова икономическа политика. Аз

ще подобря
отношенията с
Русия на 150%,

без да бъда нищо повече от водач на малка, но патриотична формация в центъра. Не гоня власт. Тия 23 г. не съм бил във властта и една секунда. Като председател на парламентарно представена партия в два парламента съм отказвал да имам служебен мерцедес. Не съм бил с една делегация в чужбина, един билет, една хотелска стая не съм струвал на данъкоплатеца. От 220 фотографии в официалната ми автобиография нито една визита не е платена от българския данъкоплатец, а от мен самия. Това е моята скромна контрибуция към отечеството.

- Казваш в едно интервю, че ще спечелиш 2% на тези избори.
- Казах, че минимумът е 2%, по простата причина, че българският народ може да ме намери недостоен, за да ми гласува доверие. Народът не ми е длъжен. Това се нарича смирение.

Ако народът ми
даде 2 процента,
ще целувам ръка,

ако ми даде един процент - ще целувам ръка. Ако ми даде нула процента - пак ще му се поклоня.
Защото аз съм тук, за да бъда полезен, да служа. Това е моето удовлетворение, да направя нещо за моя единствен народ и отечество.
Не ми се седи в Лос Анджелис и един месец. Имам там прекрасна къща, дъщерите ми са успешни, внуците ми също са на ниво.
Учениците ми пък са на супер-, суперниво. И въпреки това аз съм тук - на рубежа, на пангара.

- Затова ли казваш, че на твоите години би трябвало да почиваш и да се наслаждаваш на това, което си постигнал, но не можеш...
- Можел съм да постигна всичко в Америка, но съм дошъл тук да предам щафетата. Не предадеш ли щафетата - живял си залудо!

- Ще водиш листите във Варна и Пловдив.
- В родния си град никога досега не съм участвал, мисля, че поне толкова му дължа. А Варна я обичам. Беше прекрасен град по мое време, сега е развалина.

- Преценил ли си на двете места кои са главните ти противници, срещу кого излизаш в конкурентните листи?
- Не, и не ме интересува! Личност като мен е от друга лига. Аз съм ренесансовият човек на България!

  • Да си признаем - за 3 дни стана
чудо с българското образование!

    Да си признаем - за 3 дни стана чудо с българското образование!

    Ако нещо хубаво се случва при тази зараза, то е успешният преход към дистанционно обучение “Виновен” е Красимир Вълчев, който откакто е просветен министър тласка учители, ученици, родители и издателства в тази посока Ако нещо хубаво се е случило напоследък с неочакваното бедствие, това е успешното въвеждане на дистанционното образование
  • Яна Маринова в дома си
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Яна Маринова: Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си (Видео)

    "Останете си вкъщи, мили приятели! Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си. Да не се превръщаме в затворени същества, които само се оплакват от това, което се случва. Ние не можем да го променим. Можем да го променим само ако повярваме, че можем да започнем нещата от начало. Да работим от вкъщи, от домашния си офис