Лиляна Павлова хвана бременна скарида, било на късмет

https://www.24chasa.bg/Article/1943530 www.24chasa.bg

Бременна скарида се хвана в кепчето на Лиляна Павлова в събота в Бяла. Обзета от екоподбуди и порив на благородство, бившата министърка на регионалното развитие пуснала морската твар на свобода. Случката е описана в блога на Павлова. Ето как станало всичко.

Момченце на име Жорко се мотаело на рибарския кей с кепчето си, когато покрай него минали кандидатката за депутат Павлова и още един кандидат от листата на ГЕРБ - Иван Портних.

Известно време погледали ловкия младеж, който показал завидни умения в улова на морския деликатес. Помолили го да им покаже как се хващат скариди и Жорко отзивчиво им подал мрежичката да пробват. “Скариди се ловят при скалите и с кепче”, напътствал младият рибар кандидат-депутатите. “Още с първия замах Павлова и Портних увенчаха усилията си с успех - пише в блога. - Те уловиха скарида, която по мнението на рибарите беше бременна. След кратък диспут между двамата благородството надделя и върнаха морския дар обратно в морето”.

Така ексминистърката на магистралите, която сега е в листите на ГЕРБ във Варна, взела първи урок по лов на скариди.

“Според рибарите, да хванеш бременна скарида, било на късмет”, пише в новината, родена явно от пиарите на Павлова, известна като отличничката в кабинета “Борисов”.