Николай Кокинов пожелал да бъде освободен и като магистрат

https://www.24chasa.bg/Article/1953186 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Николай Кокинов е внесъл молба да бъде освободен и като магистрат, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти във Висшия съдебен съвет.

В петък стана ясно, че Кокинов е поискал да бъде освободен като административен ръководител на Софийска градска прокуратура, но днес сутринта е внесъл още една молба, с която иска да бъде освободен и като магистрат.

По закон такава молба не може да бъде разгледана - молба за освобождаване от качеството на прокурор, при положение, че има образувано дисциплинарно производство.

Няма обаче никаква законова пречка да бъде разгледана молбата за освобождаване от длъжността софийски градски прокурор, обясни Сотир Цацаров.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда