Касим Дал ще разчита поне на 30% от вота в Турция

https://www.24chasa.bg/Article/1964295 www.24chasa.bg
Касим Дал и членове и симпатизанти на Коалиция "Център-свобода и достойнство" наприваха дарение на шуменската бибилотека. Снимка: Авторът

"Ние ще разчитаме на голяма подкрепа от гласовете на нашите сънародници в Република Турция. За това Корман Исмаилов проведе срещи в Истанбул, Бурса, Гебзе и други големи градове в южната ни съседка, а нашата Народна партия "Свобода и достойнство" има представителства във всички по-големи градове в Турция".

Това заяви днес в Шумен заместник-председателят на партията Касим Дал. Заедно с членове и симпатизанти на Коалиция "Център-свобода и достойнство" те обявиха голяма дарение за библиотеката в Шумен.

На въпрос дали "голяма подкрепа" означава 30 % и нагоре от гласовете на изселниците, Касим Дал отговори утвърдително.

"Нашите амбиции са много повече от 30 %. Смятам, че пред нас вече не стои въпросът дали ще преминем 4 % бариера за влизане в Нардното събрание, а с колко ще я преминем", заяви Касим Дал.

Той изрази неудовлетворение от факта, че в Република Турция са разкрити едва 86 избирателни секции, които според него няма да са достатъчни за избирателите-изселници.

"Смятам, че бройката на секциите трябваше да бъде поне 123, толкова, колкото и на предните парламентарни избори", каза Дал. Той даде да се разбере, че Турция подкрепя именно неговата партия, а не ДПС.

"На 27 март председателят на партията "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов се срещна с премиера на Турция Реджеб Ердоган и получи подкрепата на управляващата там партия и на правителството на страната", каза Касим Дал.

Той разказа, че Народната партия "Свобода и достойнство" е разкрила свои представителства в Австрия, Холандия, Испания и други големи европейски страни и ще разчита и на техните гласове.


Дал отказа да коментира казаното от Бойко Борисов преди дни в Шумен, че ДПС раздавали в смесените райони флаери с надпис "Гласуваш за Касим Дал, получаваш Бойко Борисов".

"Толкова неща се случиха в последните месеци и дни, че понякога се гледам в огледалото и се чудя аз ли съм или не", каза Дал.