От днес се приемат заявления за субсидии за пчеларство

https://www.24chasa.bg/Article/1965546 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Кандидатите за безвъзмездна финансова помощ по мерки А, B, C и D на Националната програма по пчеларство, които имат сключени договори за получаване на субсидиите и вече са изпълнили инвестициите си, могат да подават заявления за плащане от днес до 31 август 2013 г., съобщиха от Държавен фонд „Земеделие" (ДФЗ).

Заявления по мярка А, Дейност ІІІ - „Популяризиране на българските пчелни продукти, в това число и произведени по биологичен начин" се подават в Централно управление на фонд „Земеделие", отдел „Промоционални програми". По мерки B „Борба срещу вароатозата", C „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед" и D „Подкрепа за подновяване на пчелните кошери в Общността" документи се подават в отдел „Регионална разплащателна агенция - РА" на областните дирекции на ДФЗ в следните градове:

-Областна дирекция София (за София-град, София-област и Перник);
-Областна дирекция Варна (за Варна, Добрич и Шумен);
-Областна дирекция Разград (за Разград, Русе и Силистра);
-Областна дирекция Велико Търново (за Велико Търново, Търговище и Габрово);
-Областна дирекция Монтана (за Монтана и Видин);
-Областна дирекция Плевен (за Плевен, Ловеч, Враца);
-Областна дирекция Благоевград (за Благоевград и Кюстендил);
-Областна дирекция Пловдив (за Пловдив и Пазарджик);
-Областна дирекция Хасково (за Хасково и Стара Загора);
-Областна дирекция Кърджали (за Кърджали и Смолян);
-Областна дирекция Ямбол (за Ямбол, Сливен и Бургас).

Необходимите документи по мярка А, Дейност ІІІ са публикувани на интернет страницата на ДФЗ в раздел „Селскостопански пазарни механизми" - „Промоционални програми" - „Промоционални проекти, подлежащи на подпомагане съгласно Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013". Документите по мерки B, C и D се намират в раздел „Селскостопански пазарни механизми" - „Месо и пчеларство" - „Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013г." - „Прием 2013".

Списък на кандидатите, подписали договор с клауза в условия на наддоговориране, за които има осигурен финансов ресурс по мерки и сектори на Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 г., ще бъде публикуван и периодично обновяван на електронната страница на ДФ „Земеделие".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Грандиозният трансфер на Станислав Манолев в "Левски" се провали. Ветеранът предпочете офертата на "Лудогорец" пред тази на "сините". Опитният футболист бе напъден от "червените" след идването на Любо Пенев. И бе пред подпис със "сините". Той имаше няколко разговора с изпълнителния директор Павел Колев,

Истински ценители на храната се оказаха Благо Джизъса и Златка Райкова, видя "България Днес". Звездната двойка се отдаде на изтънчен обяд в столичен мол. За да е пълноценно гурме изживяването, двамата обстойно разгледаха и обсъдиха менюто, след което поръчаха. Веднага щом блюдата им пристигнаха, двамата лакомо започнаха да ядат,

„Ще покажа, че българите заслужаваме да играем в Серия „А“! Такава закана направи Кирил Десподов при представянето си като играч на „Каляри“ и е на път да спази обещанието си. Продаденият за над 4 млн. евро Футболист №1 на България за 2018 г. получи високи оценки за играта си при победата с 2:1 над „Парма“.