БСП внесе при главния прокурор сигнали за масови нарушения на изборния процес

https://www.24chasa.bg/Article/1972294 www.24chasa.bg
Сергей Станишев на предизборната си кампания в Своге. Снимка: БСП

БСП внесе при главния прокурор и президента сигнали за масови нарушения на изборния процес, посочиха от пресцентъра на партията.

БСП сигнализира Сотир Цацаров, Росен Плевнелиев и градския прокурор на София Борис Кирилов, че има масови, груби нарушения на изборния процес.

„Ежедневно в офисите на БСП постъпват множество сигнали за неправомерните и незаконосъобразни с Изборния кодекс действия на редица кметове и общински съветници, издигнати от ПП ГЕРБ и избрани в това им качество, включително заплахи и злоупотреба със служебното им положения на местно ниво, както и редица сигнали за купуване на гласове и груба намеса на органите на МВР в изборния процес", пише в сигнала подписан от юристконсулта на НС на БСП и пълномощник на Коалиция за България Аглика Виденова.

Според БСП част от новоназначените директори на РПУ-та от Цветанов в навечерието на вота, се използват активно при раздаването на средства за купуването на гласове.

„Използва се общинска и държавна собственост за агитация, включително службите на социалния патронаж и регионалните служби на Агенцията по заетостта за организирането на контролиран вот. Регионалните структури на ГЕРБ подават списък на хората, които трябва да бъдат назначавани, с ангажимента, че ще гласуват за ГЕРБ", пише още в сигнала на БСП.

„От ПП „ГЕРБ" се опитват да си осигурят служебна победа на изборите на всяка цена и преди всичко - чрез купения вот. Раздават се колосални суми в редица области на страната - сигнали постъпват от редица области - Монтана, Стара Загора, Силистра, Видин, Плевен, Габрово, Добрич, Хасково", категоричен е юристконсултът на НС на БСП.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи