Волен Сидеров: Такива като Каролев са за затвора

https://www.24chasa.bg/Article/1972569 www.24chasa.bg

В предпоследния ден на кампанията в. “24 часа” зае партийната позиция на НДСВ, което не е допустимо за извънпартийна медия. Под форма на анализ на предизборните програми е публикуван текст на Владимир Каролев, озаглавен “Атака” обещава невъзможни неща". Той започва с лъжа в редакционната бележка, че авторът “не е ангажиран с кампанията на нито една партия”. Владимир Каролев е кандидат-кмет и общински съветник от НДСВ на последните избори.

Само преди година и половина, неговите билбордове бяха нацвъкани из София. До ден днешен той пропагандира управлението на НДСВ като най-доброто за прехода, при положение че българските избиратели не искат да чуят за това най-крадливо и лъжливо правителство. Като лобист и основна фигура в екипа на Сакскобургготски,
Каролев носи вина за щетите, нанесени на България. Само врътката с книжата по външния дълг ни ограби с 1 милиард долара. От тази далавера спечелиха Милен Велчев, синовете на Симеон и обслужващият персонал от НДСВ.

Тази щета беше призната от много наши финансисти. Продажбата на БТК далече под пазарната цена също е “постижение” на партията на Каролев. Концесии, английски ченгета, на които прескъпо плащахме да “надзирават” митниците, ограбени гори и земи от Кобурга - щетите нанесени на България от НСДВ са големи, но за “експерта” Каролев, щетата за България е окей, “Атака”, която е против това ограбване, не е окей. Да, за него всъщност ощетяването на собствената му родина е последователно занимание.

Още при управлението на Костов - 1997 - 2001 г. той се присламчва към Мистър 10% - Александър Божков и започва да “консултира” ограбването на България. Например сделката за подаряването на МДК “Пирдоп" на белгийска фирма става с дейното съучастие на Каролев. А тази сделка е една от най-престъпните “приватизации” у нас. Комбинатът е печеливш, единственият в Югоизточна Европа, който обработва медна и златна руда. Продаден е за по-малко от стойността на готовата продукция, която купувачите намират в Пирдоп.

Така неизгодно за България е “консултирал” сделката Владимир Каролев, или агент Камен, според Комисията за досиетата. Да не би това да му е било агентурно поръчение? Не знам, но за да станеш на 18 г. агент на Държавна сигурност, се иска голяма отдаденост към идеите на компартията. Защо от защитник на комунистическия идеал днес г-н Каролев е яростен противник на одържавяването на някои сектори, които могат да носят печалба на страната ни, е загадка.

Да не би пък интересът на г-н Каролев към златото у нас да идва от топлата му връзка с Питър Мунк, унгарски евреин, партньор на Натанаил Ротшилд, с когото се запознава в Канада и който е собственик на “Барик голд” - най-голямата златодобивна компания в света. По една случайност “Дънди прешъс метълс”, която изпомпва огромни печалби от България чрез неконтролиран добив на злато и други ценни метали, също е канадска компания. Неизгодната за България концесия с тази фирма датира от 1999 г. Сключена е от кабинета “Костов”, вероятно също под мъдрото консултиране на комисионера Каролев.

Така че Каролев да говори за златни находища в България, е все едно Таки да обяснява мерките срещу наркотрафика. Само да уточним, че партия “Атака” и телевизия “Алфа” се опитват две години да добият някаква официална информация от Министерството на икономиката - с какви данни разполага ведомството за златните находища у нас. Нула резултат. По магически начин обаче Каролев е установил някакви параметри, които са толкова неверни и занижени, че всеки геолог би го удавил в плюнката си.

Истината е, че правителството на Костов, което Каролев консултираше, унищожи Научноизследователския институт по геология на минералните суровини. Данните и оборудването на института са разпилени, геоложко картиране на България не се прави оттогава.

Въпреки тези щети, 27 хабилитирани учени от тази сфера се обединиха през 2003 г. около идеята да се създаде Национална агенция по минералните ресурси към Министерския съвет. “Атака" е заложила това намерение в програмата си. Институтът е ликвидиран, но данните се пазят от тези учени и ние като патриотична формация работим с тях. Има неоспорими научно-технически доказателства, че България има в момента 1500 тона промишлено злато, тоест годно веднага за добив и 13 000 тона ресурсно злато - находища изискващи допълнителни вложения за добиването им. УСТАНОВЕНИ НАЛИЧНИ НАХОДИЩА! Един тон злато по днешни цени на борсата струва 80 милиона лева.

В пари по днешни цени на борсата 1500 злато ни дава възможност да получаваме по 30 тона на година за половин век напред. В пари това прави по 2,4 милиарда годишно. Ако разработим пък и ресурсните си залежи в наша полза, а не на Ротшилд, приходът ни годишно би могъл да е в размер на десетки милиарди.

Каролевци обаче ще надават вой, че това е лъжа, фантастика и популизъм, защото са трайно обвързани с господарите си, които извличат основната печалба от ресурсите на България, като подхвърлят трохи и на тях. Те ще защитават като матросовци интересите на чуждите “канадски" ротшилдовски компании, защото вече са вързани на верижка там.

Най-вредното е, когато такива хора се представят за “икономисти", които просто ей -така коментират програмите на тая и оная партия (впрочем Каролев деликатно прескача програмата на собствената си партия - НДСВ в “24 часа”).

Хората трябва да знаят, че такиви икономисти ги лъжат вече двайсетина години. Обясняват ни, че няма алтернатива на мизерията и колониализма, че това е положението и масата българи трябва да мизерстват, докато те стават мултимилионери. Че това е “пазарната икономика". Всъщност, такива комисионери са инструменти на колонизаторите ни. Само за 2011 г. българите сме оставили в касите на чужди компании - вериги супермаркети, бензиностанции, молове, за ток, вода, телефон и банкови услуги 28 млрд. и 257 млн. лева. А целият републикански бюджет за същата година е 18 млрд, 236 млн. лв. Ето това е колониализъм, това е ограбване. Такива като Каролев участваха в съсипването и колонизирането на България, срещу което се бори “Атака", откакто е създадена.

И когато един ден “Атака" има властта, тези виновници за днешната ни бедност ще бъдат съдени и вкарани в затвора за свършеното от тях.

  • Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Родителите с основание искат децата им да ходят присъствено на училище. Най-малкото защото преподаването в клас е най-доброто, особено когато говорим за най-малките. А и защото форматът с онлайн уроците, продължаващ вече почти 2 години, не им дава гаранция, че уроците са добре разбрани и усвоени. От друга страна обаче
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо