Журналистът Веселин Дремджиев е бил агент Богдан към Шесто

https://www.24chasa.bg/novini/article/2018686 www.24chasa.bg
Веселин Дремджиев

Директорът на новинарския екип и един от водещите в телевизията "България он ер" Веселин Дремджиев е бил сътрудник на ДС, съобщиха от Комисията по досиетата. Виж решението на комисията тук. Кариерата му започва във вестник "Народна младеж", а после продължава в Радио Франс Ентернасионал, "По света и у нас", Ефир 2 и ТВ 7.

Той е бил секретен сътрудник - агент с псевдоним Богдан към VI-II-II управление на ДС. Роден на 29.03.1958 г. във Варна, той е директор отдел "Новини" в телавизията от 24.08.2011 г.

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 2, т. 1 - собствениците, директорите, заместник-директорите, главните редактори, заместник главните редактори, членовете на редакционните съвети, политическите коментатори и водещите на рубрики в печатни издания - "България он ер".

Проверени са 10 лица. Деветнадесет лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона.