Вдигаме сватба с двама кумове мъже

https://www.24chasa.bg/Article/204115 www.24chasa.bg
Всички снимки са от наши пътувания в България и Сърбия, казва водещата. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Искам да кажа, официално заявявам, че това е последното интервю на лична тема, което давам доживот. Така леко заплашително започна разговора водещият на "Сблъсък" по бТВ Андрей Арнаудов. Идва с минута закъснение на уречената среща в столично кафене.

От месец поддържаме телефонна връзка и той пробва всички похвати да се измъкне от интервюто, касаещо личния му свят, живот и предстоящата сватба. Като прикритие ползва служебни ангажименти, пътувания, снимки, бизнесуговорки, кратки почивки. Но накрая се съгласява. "Не обичам да говоря за себе си, всичките ми приятели знаят. Наистина, това е последното интервю", пак повтаря Андрей и думите му звучат като мускетарска клетва на 5-годишен хлапак. Леко начумерен и изнервен от постоянното звънене на телефона, той започва да говори за най-интимната част от себе си - любовта на живота си - сръбкинята Даниела Янков.

Тя е на 27 години, зодия Близнаци, родена е в Белград, дипломиран юрист, но работи като тв водещ. Запознават се преди 2,6 г. в сръбската телевизия "Фокс". Иван и Андрей се спират на нея за водещ на предаването "Рекламна пауза", което компанията им "Междинна станция" прави в сръбската медия. Андрей твърди, че при мъжете няма любов от пръв поглед. При мъжете началото е свързано не с любовта, а с погледа, ние - за разлика от жените, си харесваме външния вид, настоява водещият.

Вдигаме сватба с двама кумове мъже

По негови думи дългокраката блондинка го впечатлила с очите си. Не е важен цветът, а формата, обяснява Андрей. 2 месеца след запознанството им стават гаджета. 6 месеца по-късно вече знаех, че я обичам и че можем да изкараме по-дълго заедно, подметва водещият. Не смее обаче да се крие зад определения като до живот, дали от суеверие, или пък от житейски опит. Въобще не обича да пророкува бъдещето. Чувства се добре с жената, която след месеци ще му надене брачната халка, и се опитва да изглежда романтичен. Обаче не е пропуснал да подари на любимата си годежен пръстен.

Вдигаме сватба с двама кумове мъже

Твърди, че се е постарал да го направи в момент, неочакван за нея. Били у дома и я изненадал с бижуто. Хареса й, веднага разбрах, защото тя е много искрена и всички чувства и емоции много й личат, с усмивка разказва Андрей.

Вдигаме сватба с двама кумове мъже

Твърди, че хубавите черти на Даниела са детската емоционалност, която е съхранила в себе си, честността и искреността. Не скрива обаче и лошите й черти като прекомерната наивност, чувствителност и "ако реши, че някой е лош, е много крайна".

Вдигаме сватба с двама кумове мъже

Андрей не обича да променя хората до себе си и затова не се опитва да промени нещо у Дани. Тя обаче като типична жена малко по малко променя водещия. Как ли? "Ами като се опитва да направи от мен по-умерен и уравновесен тип", признава Андрей. Твърди, че и без подпис се чувства женен мъж, защото е емоционално обвързан. Предпочита церемонията да се проведе в Белград, защото, ако се спрат на София, ще трябва да покани поне 300 души.

Вдигаме сватба с двама кумове мъже

Церемонията обаче ще се проведе през есента в старинна крепост в центъра на Белград. От България ще гостуват 50-ина най-близки приятели на водещия. Няма си на идея каква ще бъде роклята на булката. За себе си казва: "Ще облека някакъв костюм, който ще купя 5-6 дни преди сватбата".

Вдигаме сватба с двама кумове мъже

В едно нещо обаче е сигурен - ще има двама кумове и няма да има кума. Като свидетели в гражданското ще сложат подписите си съдружникът и телевизионен партньор на Андрей - Иван, и Филип - най-добрият приятел на Даниела. Двамата се познават от университета и имат страхотно приятелство, той прилича на арабин и е много готин тип, разказва водещият.

Не знае какви подаръци иска от приятелите си за сватбата: "Честно казано, не обичам да получавам подаръци, защото, ако не ми харесат, ще трябва да благодаря от куртоазия, а това не ми харесва."

Категоричен е, че и той, и Дани са готови за дете. Признава, обаче, че го е страх от родителските отговорности. Иначе се включва в домашните задължения. Оправя си леглото. Казва, че е разхвърлян, но повече от час не може да вирее в хаос и си подрежда нещата, когато почувства, че бъркотията го задушава. Готви типично мъжки манджи и, разбира се, цапа кухнята подобаващо. Изхвърля боклука, но само сутрин. Вечер - никога, от суеверие, че носи лош късмет, признава водещият. И се присеща: никога обаче не пера и не гладя. За бъдещата си съпруга казва, че като истинска сръбкиня е по-патриархална. Семействата им приличат на нашите по порядки от 50-те години на миналия век, твърди Андрей.

И после започва неволно да говори за разликите между сърбите и нас: Аз съм националист, признавам си, но ако бях сърбин, щях да бъда просто обикновен по убеждения сърбин, те са народ от националисти. Първоначално се опитвал да убеди Даниела за грешките на правителствата им например по време на Балканската война. Обича да спори с нея и за най-болната тема на Балканите - Македония. После казва, че на галено я нарича Дани или Сръбчо. Моето Сръбчо е моят късмет, тя е най-хубавото нещо, което ми се случи. Така с усмивка на лице, забравил мускетарските заклинания, че никога вече няма да говори за личния си живот, Андрей си тръгва, свалил студената невидима ризница на иначе коравия и опериран от романтика мъжкар. Със сърце, пълно с любов за Даниела.

 

Водещата: Ще загърбя кариерата заради любовта си

- Kакво е за теб Андрей?

- Той е моята любов.

- Кога разбра, че е твоето момче?

- На първата среща въобще не го забелязах. Имах много работа, те с Иван ме бяха харесали по телевизията и искаха да съм водещ на едно тяхно предаване. Само си казахме имената и аз продължих да работя. По онова време, а пък и досега съм водеща в сръбското бТВ - "Фокс". Водя сутрешно едночасово делнично токшоу от години по "Фокс". В интерес на истината съм много популярна у нас и досега никога не съм давала лични интервюта. От години отказвам да говоря за себе си.

- След сватбата ще прекъснеш ли телевизионната си кариера?

- Ами да. За мен най-важната работа бе да си намеря подходящо момче и стана малко сложно, защото го намерих не тук, в Сърбия, където съм в момента, а при вас - в България.

- Няма ли да съжаляваш, че загърбваш работата си в името на Андрей?

- Надявам се да си намеря друга работа. Това са предизвикателствата на живота, но все още не мисля какво точно ще правя в България, когато се преместя там за постоянно.

- Кога се влюби в Андрей?

- След първия ни истински разговор. Всеки път, когато се обадеше, чувствах, не знам дали е правилно казано на български, пеперудки в стомаха си и те ми подсказаха, че съм влюбена. Около 2 месеца излизахме на вечери и срещи и след това станахме гаджета.

- Какво му хареса?

- Той има много положителни черти. Много е чаровен и умен.

- А кои са лошите му черти?

- Ами, когато се ядоса, веднага започва да крещи, но това продължава малко и после отново става човек. Непрекъснато му повтарям да спре да се ядосва, защото ме е страх, че ще умре млад, от тези ядове ще получи инфаркт.

- Каква ще бъде роклята ти? Андрей не знаеше...

- И аз не знам. Всеки ден казвам, че от утре ще почна да я търся. Ние двамата с него сме такива, малко разсеяни - Близнаци.

Знае се само ресторантът, в който ще поканим гостите - крепостта "Калемегдан". Но сватбата не трябва да бъде досада, а един приятен ден с приятели. Има време, всичко ще нагласим.

 

КОРЕНИТЕ МУ

Майката на Андрей Илиана Арнаудова, по баща Кафеджиева е лекар по професия. Работи като завеждащ отделението по спешна лаборатория в "Пирогов". Майка ми е коренячка софиянка много поколения поред, а баща ми Васил Арнаудов почина, беше хоров диригент, роден е във Варна, но родителите му са от Егейска Македония. Дядото на Дани и баба ми са от един и същи македонски град - Лерин, който сега се казва Флорина, допълва водещият. Той има и сестра Боряна от първия брак на баща си. Признава, че семейството му много харесва избраницата на живота му.

 

КОРЕНИТЕ Й

Бащата на Даниела - Юри, е наполовина сърбин, наполовина латвиец. Дълги години е бил шеф на сръбската лотария. За него Андрей казва, че е много готин. Майката на бъдещата му съпруга пък произхожда от Егейска Македония. Всички я наричат Дана, иначе гръцкото й име е Елефтерия, а сръбското - Свободанка. Дана отскоро се е пенсионирала в сръбския "Телеком". Родена е в Белград. По-малката сестра на Даниела е Ирена, на 21 г., студентка. Много е луда и готина, казва за нея Андрей и допълва: "Техните казват, че ме харесват, със сигурност обаче знам, че много ми се радват."

ВЕНЕЛИНА ЛАХЧЕВА