Бойко Борисов: ДПС буквално изнасилва столетницата

https://www.24chasa.bg/Article/2055033 www.24chasa.bg
Бойко Борисов

Кабинетът ще падне с гръм и трясък. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов.

„С прискърбие наблюдавам това, което става в държавата. Понеже ме попитаха - защо нямам настроение - защото начинът, по който така брутално се изнасилва - буквално - от ДПС столетницата в момента, не съм го очаквал. Вече близо 20 дни, този уж експертен, програмен или граждански кабинет, както вече Станишев го нарича, защото бяга от отговорност, защото разбира какво ще му се случи накрая на кабинета, не могат да си направят областни управители. Още работят с нашите", добави Борисов.

„Вече 20 дни не могат да си сложат заместник-министри, защото единственият пазарлък, който се води в момента, е как да разпределят държавната баница и да я изядат за 2 - 3 месеца. Истински се страхувам, че тези 4 - 5 обекта, които сме направили и сега ги довършват в последните дни, ще са последните в следващите 5 години, защото пораженията, които ще нанесат върху държавата, върху това, което построихме, което проектирахме, и което се гради, ще бъдат тежки", заяви Бойко Борисов. ГЕРБ не може да ги спре по никакъв начин, подчерта той.

"Авиоотряд 28" прибра закъсали хора, извози израелски туристи след атентата в Сарафово, извози руски туристи след скандала с туроператорите, ходи да спасява хора по планините, закъсали по Индия, къде ли не. Те всичко това ни го набиват - тигрите, та тигрите. Това ли е проблемът на държавата? Три пъти казах - грешихме, можеше да не се прави, но това ли е темата на държавата вече 20 дни в най-голямата криза", попита председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов.
„Те искат да отклонят поне месец-два вниманието на хората от истинските проблеми. Ще успеят, но хората пак ще се върнат на тези си проблеми след месец-два. Да не говорят след това, че някой им е виновен", каза Борисов.

20 дни не могат да сложат заместник-министри - нямат кадри или се пазарят, попита Борисов. „Ако имаш готови експерти, слагаш да работят. Нали те говореха през цялото време, че имат много кадри, страхотна експертиза, правят програмен кабинет и на другия ден почват да работят? Те още нямат областни управители, още нямат зам.-министри, нямат втори вицепремиер", посочи Бойко Борисов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов