Кой е Делян Пеевски

Делян Пеевски

Делян Славчев Пеевски е български юрист, предприемач, медиен магнат и политик. Народен представител е от парламентарната група на ДПС в 41-то Народно събрание. Майка му, Ирена Кръстева, е съсобственик в най-голямата печатница в България - ИПК „Родина" и собственик на няколко вестника.

През 2001 година Делян Пеевски става член на НДСВ, тогавашният министър на транспорта Пламен Петров го назначава за парламентарен секретар и му възлага да оглави борда на "Пристанище Варна" ЕАД - най-голямото пристанище в България.

През това време той е студент по право в Югозападен университет „Неофит Рилски". При правителството на Симеон Сакскобургготски майката на Пеевски, Ирена Кръстева, е шеф на Българския спортен тотализатор. От май 2005 година Пеевски е следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба.

Пет месеца по-късно е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие.

Пеевски е член на ДПС, както и народен преставител от 14 юли 2009 година насам. От 29 юли 2009 е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а от 20 януари 2010 година член на Комисията по правни въпроси.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Почина журналистът от Радио България Илиана Райчева

Почина нашата колежка Илиана Райчева, съобщи БНР. Тя бе дългогодишен политически репортер, автор и водещ на предавания и дискусионни студиа по Радио България и Радио Бинар,

Иван Звездев връща на екран кулинарното си предаване

Иван Звездев връща на екран кулинарното си предаване и пак ще обикаля страната в търсене на автентични български традиции, съобщава вестник "Всичко за семейството" в новия си брой.

Вижте решенията на Министерски съвет от днес

Приет е планът за управление на Природен парк „Персина” Правителството одобри план за управление на Природен парк „Персина“. Документът е изготвен на базата на съвременни и утвърдени в Европа подходи

Почна изографисване на църквата в Банско

700 хил. лв. ще са необходими за пълно обновяване на църквата "Св. Троица" в Банско, съобщиха от общинската администрация. Храмът е открит през 1835 г.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Бареков с призив към Борисов и Горанов заради готвения грабеж от Кунева

Господин Премиер и господин Горанов, назначете Граждански Борд от изтъкнати учени и почтени общественици и дори обикновени учители, преподаватели и студенти,

Депутатите приеха цигарените кутии да са със стряскащи картинки

Цигарените кутии да бъдат със стряскащи картинки, показващи пораженията от тютюнопушенето, решиха депутатите като гласуваха на първо четене промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Хитрини за идеални ястия

За да сготвим нещо вкусно, невинаги е достатъчно да спазим рецептата. Има тънкости, които не се пишат в рецептите и които ще събираме за вас от време на време.

Спряха разследване за разстрел на алкохолен бос от Монтана

Окръжният съд в Монтана потвърди решението на прокуратурата да спре издирването на неизвестен убиец, който преди три години застреля алкохолния бос Илиян Христов.

Разрешиха на ДАНС да събира информация за пътниците от авиопревозвачите

Народното събрание разреши на ДАНС да събира информация за пътниците от авиопревозвачите, съобщи „Фокус”. Това стана с приемането на последните промените в Закона за Държавна агенция "Национална