Татяна Буруджиева: Тепърва ще се обсъжда назначението на Пеевски

https://www.24chasa.bg/Article/2061642 www.24chasa.bg

Тепърва ще се обсъжда по-сериозно назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Вчера парламентарната група на БСП проведе един много сериозен разговор с премиера Пламен Орешарски и лидера на партията Сергей Станишев. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Татяна Буруджиева.

"Бяхме наясно, че ще трябва да обясняваме защо правим това нещо. Отговорено ни беше, че всичко е претеглено и преценено. Заседанието ни продължи около три часа, за да може всеки да може да си каже мотивите и притесненията. Не може след като преди две седмици си гласувал доверие на Орешарски, сега да не подкрепиш избора му, особено след като той е убеден, че Пеевски ще се справи с работата си", добави Буруджиева.

Тя посочи, че е подкрепила кандидатурата, тъй като от опита си на политолог е научила, че на човек трябва да се даде възможност и да се съди по действията му.

"Ако този човек можеше да покаже, че може да бръкне в гнездото на осите, да разследва неправомерно действали политици - не само от опозицията, дори да са от нашата партия, тогава изборът му би бил оправдан. Днешното писмо на Делян Пеевски означава, че със сигурност ще имаме разговор, г-н Орешарски ще трябва да ни каже дали и какво ще се случва нататък", каза депутатът от левицата.

По думите й хората протестират срещу загубата на своя живот и е ясно, че никой няма намерение да мълчи и да чака. Попитана дали Сергей Станишев трябва да подаде оставка, Татяна Буруджиева каза, че тъй като не е член на БСП, не иска да влиза във вътрешнопартийния дебат.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България