Гергов продавал Слънчев ден. Бизнесменът отрича

https://www.24chasa.bg/Article/206774 www.24chasa.bg
Курортът

Пловдивският бизнесмен Георги Гергов продава курорта Слънчев ден край Варна, съобщи вчера сайтът bulgaria-news.bg.

"Още е рано, ще съобщя, като има нещо", заяви бизнесменът пред "24 часа", но не отрече, че преговаря. По-късно пресслужбата на Гергов разпространи съобщение, че той не е продал Слънчев ден."На този етап няма такова нещо", казва бизнесменът в изявлението си.

Дружеството държи 19,23% от "Търговски дом" във Варна. "Слънчев ден" е мажоритарен собственик на "Стария Пловдив", което в момента притежава 80% от парк-хотел "Санкт Петербург". Самият хотел е апортиран в "Международен панаир Пловдив", след като е оценен на 7,2 млн. лв. "Слънчев ден" също има апортирани имоти за 2,8 млн. лв. (9%) в изложбения център. Дружеството е съсобственик и в "Пълдин Туринвест", което притежава половината от пловдивския панаир. Така на практика евентуална сделка със "Слънчев ден" ще вкара в панаира нови акционери.

В момента "Слънчев ден" е 55% собственост на "Съни тур" на Гергов. По 20 на сто в дружеството имат синовете на бизнесмена - Тодор и Цветелин. 5% са разпределени между физически лица.

За първи път за продажба на хотели в Слънчев ден се заговори в края на 2007 г. Тогава Гергов възнамеряваше да предложи "Марина", "Мираж" и "Вероника", бар "Мостика" и Почивен дом 3 с административни сгради към тях. Пазарната им стойност по това време бе над 20 млн. лв.

Комплексите в курорта неведнъж са били залог при теглене на кредити, с които Гергов финансира проектите си. Последно имотите бяха ипотекирани в Булбанк за 30 млн. евро. Голяма част от сумата отиде за рефинансиране на стар дълг към банката от 2004 г. и трябваше окончателно да бъде изплатена до 2023 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Когато от "Армията" си тръгнат победите, след тях си заминава и треньорът. Неписаното правило отново се потвърди и наставникът на ЦСКА-София Стамен Белчев напуска клуба само няколко дни преди гостуването на "Рома" в Лига Европа. Въпросът сега е кой ще поеме отбора? "Стойчо Младенов или Любослав Пенев трябва да водят ЦСКА - категоричен е Георги

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се готви за поредния сезон по белите писти. 30-годишният ветеран от Чепеларе е сред най-големите имена в паралелните слаломи. Той спечели Световната купа през сезон 2015/16. През миналата състезателна година българинът завърши на 13-о място в генералното класиране

Славиша Стоянович ще намали сериозно своите финансови изисквания, за да поеме "Левски" за втори път. Той е много близо до завръщане на "Герена" след оставката на Георги Тодоров. Ръководството вече реши, че ще освободи опитния специалист от поста треньор на първия отбор. Тодоров ще остане на работа в клуба, като отново ще е част от школата