Б. Димитров призова да се даде шанс на палавата Лила

https://www.24chasa.bg/Article/209449 www.24chasa.bg

Mинистърът за българите в чужбина Божидар Димитров призова сънародниците ни в САЩ да не се превръщат в прекалени моралисти и заради едно дупе, показано преди години, да съдят за качествата на новия консул в Чикаго Лила Георгиева.

Пород за изказването му бе съобщение на Фокус, че българи зад граница са разпространили открито писмо срещу назначението на Георгиева. То било адресирано до премиера Бойко Борисов и до Божидар Димитров и изпратено до агенцията. В него се посочвало: "Тази госпожа не е имала и няма отговорност първо за себе си, та каква отговорност може да се очаква да прояви към имигрантската ни общност от 14 щата в САЩ? ” Настоявало се незабавно да бъде отзована.

Димитров не е получавал такова писмо. Научил за него от медиите. Той подчерта, че за работата на консулите отговаря външно министерство. Принципната му позиция обаче била, че е важно как Георгиева си върши работата - дали е отзивчива към хората. Още повече че тя е изтърпяла наказание заради еротичните си снимки преди години.

"24 часа" получи отворено писмо до Борисов от в. "България" в Чикаго. В него се изтъкват други проблеми на консулството там и само се маркира, че е недопустимо да се назначават хора с опетнена морална репутация.

В контекста на прекаленото морализаторстване Димитров подчерта, че протестът на български свещеници срещу концерта на Мадона е абсолютно изкуствен. (24часа)