168 часа: Какво да ядем, за да не хванем рак

https://www.24chasa.bg/Article/2103452 168 часа: Какво да ядем, за да не хванем рак 168 часа: Какво да ядем, за да не хванем рак www.24chasa.bg

Светът преживява ракова епидемия, която по обхват прилича на епидемиите от чума през Средновековието. Но за разлика от тях тази не затихва.
Напротив, болестта е във възход от 1940 г. насам. Например ракът, от който Анжелина Джоли се опази с изрязване на гърдите, се е утроил при жените, родени след Втората световна война в сравнение с родените преди нея.

Възрастните лекари са слисани. По тяхно време е било изключителна рядкост млад човек да развие рак. Днес от тази болест твърде често умират 30 - 40-годишни, умират и много деца.

Нещо се е сбъркало в живота на хората от 70 г. насам и е довело до експлозията на рака.

Ето какво:

1. В храната ни се е прибавило огромно количество захар.
2. Храната стана изобилна, лесна, бърза и евтина. Но тя се опрости извънредно много и стана еднообразна. В резултат човечеството затлъстя.
3. Земеделието стана промишленост, както и животновъдството. Това промени човешките храни.
4. В околната среда има над 900 канцерогенни синтетични химикали, които преди 1940 г. не са съществували. Ние ги вдишваме или ги поемаме чрез храната.
Вижда се, че както раковите заболявания, така и предпазването от тях в много голяма степен зависят от това какво ядем.
Едни храни стимулират развитието на тумори, други го блокират.

Цялото изследване четете в новия брой на в. "168 часа" 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Кърлежите пренасят две основни групи заболявания (Видео)

„Две групи заболявания се пренасят от кърлежите. Едната са бактериалните инфекции, които се лекуват с антибиотици. Те се проявяват след 20-ия ден от ухапването.

Бедността се отразява на човешкото ДНК и може да доведе до депресия

Скромният произход може да затрудни живота в много аспекти, но освен това е възможно да повлияе и на човешките биологични механизми, свързани с функциите на мозъка,

Над 75% от българските деца с гръбначни изкривявания

Гръбначните изкривявания при децата стават все по-сериозен проблем.  И ако през 2011 година, около 60% от децата са имали такива проблеми, то през 2015 година, при изследване на ASEM Group,

Онкоболна майка пребори рака, а непознати й подадоха ръка (видео)

4000 българки всяка година се разболяват от рак на млечната жлеза. Сред тях е и Мирослава – жена, посветена на книгите, но била принудена да се справи с опасната болест.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Лидл стартира проект за здравословно хранене за деца

Училища от цяла България могат да кандидатстват до 7 октомври Лидл България стартира първия си проект за здравословно хранене, насочен към деца. Официалният старт на проекта бе в СОУ „Св.

Спират растежа на миома през артерия на ръката

Емболизация на миомен възел през артерията на ръката с достъп от китката бе извършена в Клиниката по кардиология на УМБАЛ “Александровска” съвместно с Втора АГ болница “Шейново”. “Жената е на 46 г.

Съхранение на стволови клетки – отговорност и сигурност за всеки родител

На пръв поглед всички банки за съхранение на стволови клетки предлагат почти едни и същи услуги и цени. Това прави избора на банка за съхранение много труден,

Проф. Кантарджиев: Няма опасност от вируса Зика в България

"Няма опасност в България да се разпространи вирусът Зика, защото видът комар, който пренася болестта, у нас отдавна е изчезнал." Това коментира пред "Фокус" проф.

Да имаш много работа - полезно за мозъка

Mакар че хората се оплакват, когато графиците им са претоварени, да имаш много работа, е полезно за мозъка, сочат резултатите от изследване на Тексаския университет в Далас, цитирано от "Дарик".