168 часа: Какво да ядем, за да не хванем рак

Светът преживява ракова епидемия, която по обхват прилича на епидемиите от чума през Средновековието. Но за разлика от тях тази не затихва.
Напротив, болестта е във възход от 1940 г. насам. Например ракът, от който Анжелина Джоли се опази с изрязване на гърдите, се е утроил при жените, родени след Втората световна война в сравнение с родените преди нея.

Възрастните лекари са слисани. По тяхно време е било изключителна рядкост млад човек да развие рак. Днес от тази болест твърде често умират 30 - 40-годишни, умират и много деца.

Нещо се е сбъркало в живота на хората от 70 г. насам и е довело до експлозията на рака.

Ето какво:

1. В храната ни се е прибавило огромно количество захар.
2. Храната стана изобилна, лесна, бърза и евтина. Но тя се опрости извънредно много и стана еднообразна. В резултат човечеството затлъстя.
3. Земеделието стана промишленост, както и животновъдството. Това промени човешките храни.
4. В околната среда има над 900 канцерогенни синтетични химикали, които преди 1940 г. не са съществували. Ние ги вдишваме или ги поемаме чрез храната.
Вижда се, че както раковите заболявания, така и предпазването от тях в много голяма степен зависят от това какво ядем.
Едни храни стимулират развитието на тумори, други го блокират.

Цялото изследване четете в новия брой на в. "168 часа" 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

И ловец съм, и рибар съм - особености на българския сваляч

Българският мъж няма равен. Може всичко, знае всичко, нищо че все не му остава време да защити докторантурата си по ядрена физика. Нейсе, не може да му се отрече – ненадминат гений е стане ли дума да

М.Ш.: Омъжих се за циганин и не се срамувам!

Привет, редакция! Вдъхновена от предишните истории на читателки, реших да ви напиша накратко моята. Аз съм от Пловдив, от семейството на учителка и лекар.

Неандерталска ДНК може да е отговорна за депресията и тютюнопушенето

Рискът човек да стане депресиран и пристрастен към тютюна може да е предопределен от ДНК, наследена от неандерталците, съобщи Асошиейтед прес. Учени установили,

Знаците на любовта в миналото: Да напиеш менците, да грабнеш китката

Свети Валентин е градски комерсиален празник, не е католически, нито православен. Това коментира пред БНР  проф. Николай Ненов, директор на Историческия музей в Русе.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Медът - ефиктивно оръжие срещу гъбички

Медът се оказа ефективно оръжие срещу патогенни гъбички, които причиняват тежки инфекции при уязвими пациенти. Това съобщават британски учени, цитирани от Sciencedaily.  Целия материал чети тук.

Закалявайте децата си, за да не боледуват често

Температурата е защитна реакция на организма, не трябва да плаши родителите На колкото по-ниска температура детето е научено да живее още от самото раждане, толкова по-здраво ще бъде то, докато расте.

Хирурзи от „Софиямед“ трансплантираха палец от крак на ръката на 50г. мъж

50 годишен мъж е претърпял успешна трансплантация на палец в столичната болница „Софиямед“, съобщиха от лечебното заведение. Това е първата за България успешна интервенция от този тип.

Парализирани пациенти прохождат с „бионичен гръбнак“, управляван подсъзнателно

Австралийски учени се надяват, че малко устройство с дължина 3 сантиметра и дебелина няколко милиметра ще даде възможност на парализирани пациенти да проходят,

Тези билки не се разбират с бременността

Англичаните смятат, че няма нищо по-успокояващо от чаша чай. И макар че в тази сентенция се крие доза истинност, тя не е общовалидна. Особено, ако сте бременна и става дума за чай от билки.