Братът на Стоян Ганев: Не е починал - зле е, в болница

https://www.24chasa.bg/Article/2108925 www.24chasa.bg
Стоян Ганев

Стоян Ганев е жив, макар че е зле, съобщи от САЩ брат му Юлиян. Той бе потърсен от "24 часа" във връзка с новината, че брат му е починал, която съобщи за "24 часа" проф. д-р Александър Чирков от Германия.

Д-р Чирков уточни, че с новината за смъртта на г-н Ганев му се обадил Ник Маринов, българин емигрант от Ню Йорк, чието име нашумя по времето, когато Симеон Сакскобургготски стана премиер.

"24 часа" потърси Ник Маринов, но българският му мобилен телефон беше включен на секретар.

"Не мога да повярвам, че Ник Маринов ме е подвел - просто ми звънна и ми каза: Знаеш ли, че нашият приятел Стоян си отиде!", каза проф. Чирков.

"Брат ми наистина е в болница в Кънектикът, получи тежък кръвоизлив в мозъка преди няколко дни, и постъпи веднага за лечение. За него се грижат най-добрите възможни лекари", каза за "24 часа" братът на Стоян Ганев Юлиян, който живее във Флорида.

При Стоян Ганев била и майка му Мария, която от няколко месеца е в САЩ. Съпругата на бившия външен министър Марина споделила за тежкото му състояние само с негов близък приятел във Велико Търново. 

Самата Марина останала озадачена как се е формирала "новината" и е стигнала от Ню Йорк до Германия при проф Чирков.

Веднага след като проф. Чирков съобщи на приятели на Стоян Ганев в София вестта, "24 часа" потърси самия проф. Чирков. Той потвърди в два последователни телефонни разговора, че му се е обадил Ник Маринов с тъжната вест.

Потърсихме и майката на Стоян Ганев на двата й мобилни телефона, на домашния телефон на Стоян Ганев в София и на домашния телефон на майка му в Пазарджик, които бяха изключени. Потърсихме и брат му в САЩ, но безуспешно, а по-късно той сам се свърза с редакцията.

Поднасяме извиненията си на семейството на г-н Ганев.

Очаквайте подробности  

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.

  Най-старият датира от V в. преди Христа Над 600 кораба лежат на дъното на Черно море, като някои от тях нямат аналог в света. Смята се, че потопени в Черноморието са фрегатата на Марко Поло и кораб на близо 2,5 хил. г. Последният случай е от неделя - потънал плавателен съд разрази смут и уплах в стотици туристи край Созопол.

Фалшив сайт, който копира визията на интернет страницата на Българската национална телевизия, продава лекарства, видя "България Днес". Сайтът използва логото на медията и е структуриран едно към едно с начина, по който изглежда официалната страница на телевизията. На челно място е публикувано интервю с лекаря Симеон Тодоров Голтсман,