Прокуратурата: Има очевидци на смъртта на митрополит Кирил

https://www.24chasa.bg/novini/article/2133556 www.24chasa.bg

Смъртта на митрополит Кирил Варненски бе потвърдена вече официално и от Окръжната прокуратура в морската столица.

Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров излезе със следното съобщение до медиите, пише сайтът "Варна утре":

Уведомяваме Ви, че днес 09.07.2013г. около 08,00 часа е бил подаден сигнал от гражданин на телефон № 112, че е забелязал в морето, в близост до буната на рибарското селище в местността "Траката" в гр. Варна, плуващ мъж с маска и шнорхел, който след известно време е престанал да дава признаци на живот.

Екип към Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" е извадил тялото. На мястото е извършен оглед на местопроизшествие от служители на ОД на МВР-Варна. Започнато е досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта.

Разследването се осъществява под наблюдението на Районната прокуратура - Варна, съгласувано с Окръжна прокуратура - Варна.

Към настоящия момент е извършено разпознаване на трупа и е назначена съдебно-медицинска експертиза - аутопсия на трупа за установяване на причините за настъпване на смъртта.

Установени са очевидци на случая и се работи за изясняване на обстоятелствата, при които е настъпила смъртта, като към момента няма никакви данни тя да е насилствена.

След извършената идентификация е установено, че починалият е Варненският и Велико-преславски митрополит д-р Кирил.

Поклон пред светлата му памет!