Българин, спасил от удавяне италианец, получи работа за награда

https://www.24chasa.bg/novini/article/2136584 www.24chasa.bg
Борислав Богданов

Млад българин, който преди две години спаси от удавяне италианец, няма да бъде принуден да напусне Италия, защото е безработен, съобщи бТВ, позовавайки се на информация в местните медии.

През март 2011 година камион се преобръща поради свлачище и пада от 20 метра в река Крати в Козенца, град с около 70 хиляди жители, център на едноименната провинция в областта Калабрия. Десетки са очевидците и всичките викат за помощ, но единствен
българинът Борислав Богданов, тогава 25-годишен, се хвърля в реката и успява да измъкне на суша шофьора на камиона Джузепе Ди Турзио.

Младежът е наречен "Ангелът спасител от Крати" и привлича вниманието на медиите. Получава и награда от кмета на Козенца.

Скоро обаче Богданов сам се нуждае от помощ, защото остава без работа. Обзема го отчаяние и решава да напусне Италия, където пребивава вече седем години.

За него се застъпва движението "Граждански права", което му изплаща закъснелия наем и по този начин българинът е спасен да не остане на улицата. Председателят на движението Франко Корбели се обръща с молба към местен бизнесмен, който предлага работа на младия спасител.