16-годишният Марио уби връстник при катастрофата във Враца, бързал за дискотека

https://www.24chasa.bg/region/article/2139748 www.24chasa.bg

Момче на 16 години от врачанското с. Ракево загинало на място в тежка катастрофа в сряда вечерта. Негов връстник от селото и 14-годишен от Перник били приети в тежко състояние в спешния център във Враца.

Известният с буйния си нрав и криминални прояви в Ракево Марио Манчев взел семейното "Пежо" скришом от родителите си и тръгнал с приятели на дискотека в съседното с. Баурене. 16-годишният карал с висока скорост и на завой изгубил контрол над колата, която се забила в дървета край пътя.

Возещият се на предната седалка връстник на нередовния шофьор Веселин Костадинов издъхнал от жестокия удар преди да дойде повиканата от случайни водачи линейка. С тежки травми водачът и возещият се отзад негов братовчед веднага били откарани във врачанската болница.

Дежурният лекарски екип на спешното отделение оказал незабавна медицинска помощ на пострадалите. В по-тежко състояние и с опасност за живота е бил 14-годишният Нино Найденов. Освен множеството фрактури по цялото тяло, момчето имало и черепно-мозъчна травма. След като е реанимиран, пациентът е транспортиран незабавно до клиниката по неврохирургия на столичния институт "Пирогов", където още се борят за живота му.

Пострадалият Марио бил настанен в реанимацията във Враца със сътресение на мозъка, мозъчен оток и пневмоторакс на десния бял дроб. След спешната операция пациентът вече е контактен е и животът му е вън от опасност, съобщиха лекарите.