Пак 2 бели лястовички в Горно Езерово. Илияна Петрова: Това са душите на майка и татко (снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/2172690 www.24chasa.bg
Ралица с майка си, която е днес рожденичка.

Нови две бели лястовичета се появиха на бял свят, отново в Горно Езерово. Под стряхата на същата къща - на семейство Илияна, Любомир и Ралица Петрови. И пак белите птички са рожба на същата двойка черни птици, които снесоха две бели лястовички само преди месец на същото място.

Явно се върнаха тук, за да снесат повече яйца. Преди четири - сега пет. И толкова са бързали при построяването на гнездотото си, че то се оказа тясно за новите обитатели. Натежа доста и падна днес.

За щастие в ръцете на рожденичката Илияна, която е домакинята на къщата.

"Това вече е знамение: вече вярвам, че това са душите на баба и дядо (починалите  свекър и свекърва - б.р.), които ни наблюдават отгоре и ни се радват. Както знаем, където цари добро, се ражда винаги нещо ново", даде своето обяснение Петрова.

Обикновено лястовиците мътят 4 яйца, а сега са повече. Три от новоизлюпените са черни, а две бели. Гнездото им бе направено само за два дни, което го направи доста неустойчиво на тежестта.

След падането на мъниците от високо наблизо са преминавали лакоми котета. "Цяло щастие е, че не ги изядоха", каза Илияна Петрова.

Любомир пък реши да им направи нов дом. Взе кашонче, изряза го. Лястовичетата кръжаха наоколо. Не посмяха веднага да влязат в новото "гнездо". Но сега вече родителите се "настаниха", потвърди съпругата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.