Пак 2 бели лястовички в Горно Езерово. Илияна Петрова: Това са душите на майка и татко (снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/2172690 www.24chasa.bg
Ралица с майка си, която е днес рожденичка.

Нови две бели лястовичета се появиха на бял свят, отново в Горно Езерово. Под стряхата на същата къща - на семейство Илияна, Любомир и Ралица Петрови. И пак белите птички са рожба на същата двойка черни птици, които снесоха две бели лястовички само преди месец на същото място.

Явно се върнаха тук, за да снесат повече яйца. Преди четири - сега пет. И толкова са бързали при построяването на гнездотото си, че то се оказа тясно за новите обитатели. Натежа доста и падна днес.

За щастие в ръцете на рожденичката Илияна, която е домакинята на къщата.

"Това вече е знамение: вече вярвам, че това са душите на баба и дядо (починалите  свекър и свекърва - б.р.), които ни наблюдават отгоре и ни се радват. Както знаем, където цари добро, се ражда винаги нещо ново", даде своето обяснение Петрова.

Обикновено лястовиците мътят 4 яйца, а сега са повече. Три от новоизлюпените са черни, а две бели. Гнездото им бе направено само за два дни, което го направи доста неустойчиво на тежестта.

След падането на мъниците от високо наблизо са преминавали лакоми котета. "Цяло щастие е, че не ги изядоха", каза Илияна Петрова.

Любомир пък реши да им направи нов дом. Взе кашонче, изряза го. Лястовичетата кръжаха наоколо. Не посмяха веднага да влязат в новото "гнездо". Но сега вече родителите се "настаниха", потвърди съпругата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да спрат да раждат деца, масово заплашват майки в социалните мрежи. Причината е идеята да бъде намалено двегодишното платено майчинство, за което настояват работодателите. Правителството вече прати запитване до Брюксел какво да направи по въпроса. Най-вероятно от там ще ни препоръчат да премахнем дългото майчинство,

Петима възрастни и 2-годишно дете останаха без дом през зимата. Пожар изпепели къщата им от гредоред в смолянското село Момчиловци, въпреки храбрите действия на доброволци и огнеборци да спасят постройката. Семейството Костадинови - мъж и жена на 83 и 74 години, двамата им синове, внучката и 2-годишната им правнучка били в къщата,

Актьорите от сериала "София ден и нощ" Митко и Коки страдат за изминалите звездни актьорски мигове, разбра "България Днес". Двамата мъжаги бяха засечени в столично заведение, където разговаряха и си припомняха за добрите стари времена, когато славата ги връхлетя покрай играта им в хитовия сериал и не можеха да се отърват от луди фенки.