Пак 2 бели лястовички в Горно Езерово. Илияна Петрова: Това са душите на майка и татко (снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/2172690 www.24chasa.bg
Ралица с майка си, която е днес рожденичка.

Нови две бели лястовичета се появиха на бял свят, отново в Горно Езерово. Под стряхата на същата къща - на семейство Илияна, Любомир и Ралица Петрови. И пак белите птички са рожба на същата двойка черни птици, които снесоха две бели лястовички само преди месец на същото място.

Явно се върнаха тук, за да снесат повече яйца. Преди четири - сега пет. И толкова са бързали при построяването на гнездотото си, че то се оказа тясно за новите обитатели. Натежа доста и падна днес.

За щастие в ръцете на рожденичката Илияна, която е домакинята на къщата.

"Това вече е знамение: вече вярвам, че това са душите на баба и дядо (починалите  свекър и свекърва - б.р.), които ни наблюдават отгоре и ни се радват. Както знаем, където цари добро, се ражда винаги нещо ново", даде своето обяснение Петрова.

Обикновено лястовиците мътят 4 яйца, а сега са повече. Три от новоизлюпените са черни, а две бели. Гнездото им бе направено само за два дни, което го направи доста неустойчиво на тежестта.

След падането на мъниците от високо наблизо са преминавали лакоми котета. "Цяло щастие е, че не ги изядоха", каза Илияна Петрова.

Любомир пък реши да им направи нов дом. Взе кашонче, изряза го. Лястовичетата кръжаха наоколо. Не посмяха веднага да влязат в новото "гнездо". Но сега вече родителите се "настаниха", потвърди съпругата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Репликата "Има Господ" стана един от мотивите на съда да отстрани от поста му шефа на НОИ в Силистра Милен Пенчев! Думите са изречени от съпругата на Пенчев - Силвия, майка на поп звездата Тита. Религиозната констатация е отправена от Силвия към служителката Костадинка Андонова на работното й място в края на март и е чута от други чиновници.

Иван Бандаловски се прояви като прилежен гражданин, събирайки грижливо в найлоново пликче отпадъците си и изхвърляйки ги в контейнер, видя "България Днес". Облечен спортно и с повдигнат крачол, вероятно за да се вижда по-ясно една от татуировките на крака му, футболистът чинно отиде до кофата за смет.

Бившият нападател на "Барселона" и "Челси" Самуел Ето'О често попада в светлината на прожекторите. Не само с виртуозните си изпълнения на терена, но и с бурния си личен живот. Камерунецът, който в момента играе за "Катарски спортен клуб", ще се завърне в Испания днес. Причината не е никак приятна за него.