Пак 2 бели лястовички в Горно Езерово. Илияна Петрова: Това са душите на майка и татко (снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/2172690 www.24chasa.bg
Ралица с майка си, която е днес рожденичка.

Нови две бели лястовичета се появиха на бял свят, отново в Горно Езерово. Под стряхата на същата къща - на семейство Илияна, Любомир и Ралица Петрови. И пак белите птички са рожба на същата двойка черни птици, които снесоха две бели лястовички само преди месец на същото място.

Явно се върнаха тук, за да снесат повече яйца. Преди четири - сега пет. И толкова са бързали при построяването на гнездотото си, че то се оказа тясно за новите обитатели. Натежа доста и падна днес.

За щастие в ръцете на рожденичката Илияна, която е домакинята на къщата.

"Това вече е знамение: вече вярвам, че това са душите на баба и дядо (починалите  свекър и свекърва - б.р.), които ни наблюдават отгоре и ни се радват. Както знаем, където цари добро, се ражда винаги нещо ново", даде своето обяснение Петрова.

Обикновено лястовиците мътят 4 яйца, а сега са повече. Три от новоизлюпените са черни, а две бели. Гнездото им бе направено само за два дни, което го направи доста неустойчиво на тежестта.

След падането на мъниците от високо наблизо са преминавали лакоми котета. "Цяло щастие е, че не ги изядоха", каза Илияна Петрова.

Любомир пък реши да им направи нов дом. Взе кашонче, изряза го. Лястовичетата кръжаха наоколо. Не посмяха веднага да влязат в новото "гнездо". Но сега вече родителите се "настаниха", потвърди съпругата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Подведена от двама прокурори да признае убийството на мъжа си Николай Димов. Така Анита Мейзер обясни различните версии, с които излизаше в съдебна зала в продължение на двегодишната сага с Темида.В петък в 9 сутринта силиконовата миска пристигна в Съдебната палата в София, за да застане пред Върховния касационен съд.

Една позабравена класика в спортните двойки "футболист-гимнастичка" се завръща. Юноша на "Левски" се оказа мъжът до капитанката на "златните момичета" от ансамбъла Симона Дянкова, научи "България Днес". Чаровната варненка е с халфа Никола Яначков. Двамата са заедно от няколко години. Запознали са се във Варна,

Десет години след разстрела на футболния бос Николай Попов-Мартеницата свидетел хвърля светлина върху екзекуцията му. Босът на "Локо" (Пловдив) е покосен от три куршума навръх 1 март 2005 г. Ченгетата работят по три версии за покушението - дългове, даден голям заем на известен подземен бос и наркотрафик или контрабанда.