Майк Морено идва за еко джаз фестивала на връх Перелик

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/2173997 www.24chasa.bg

За осма поредна година на връх Перелик в Родопите ще се състои еко джаз фестивала “Дъ саунд ъв сайлънс”. Събитието, което е единствено по рода си, провеждано на 2191 метра надморска височина, ще събере меломани утре и в събота в Къщата на мечките.

Тазгодишното издание, организирано от Кирил Асенов, е под патронажа на посланика на САЩ Марси Рийс. Посланиците на ЮАР, Египет, Мароко и Пакистан също са потвърдили присъствието си. Сред публиката пред сцената на открито ще присъстват и членове на Атлантическия клуб начело със Соломон Паси.

Утре вечер фестивалът ще бъде открит със сетове на диджей Браун Шугър, който свири заедно с Белослава. В събота от 20,00 часа на сцената ще се редуват етно, фламенко, румба, джаз и фюжън.

А заедно пред публиката ще застанат български и световни музиканти. Студенти от лятната академия на НБУ ще смесят родопските песни с джаз и
ще представят авторски композиции в проекта на Никола Горялов.

Меломаните ще се насладят на ритмите на фламенкото и румбата заедно с формацията “Дел Падре”.

Специално за фестивала на връх Перелик у нас ще пристигне Майк Морено. Американският джаз китарист идва по покана на басиста Петър Славов.

Идеята е да заформят трио, като към тях ще се присъедини барабанистът Димитър Семов. На сцената ще представят авторска музика, която е атрактивна комбинация между съвременен джаз и рок.

В участието си ще включат още музика на Бьорк и саксофониста Орнет Колмън. Във фестивала ще участва сръбската формация Eyot, издала дискове в САЩ и Германия.
На връх Перелик ще бъде подредена изложба на френската художничка Ан дьо Колбер Христофоров. Тя е от благородна фамилия, а връзката  с България идва от брака  с гастроентеролога проф. Боян Христофоров.

Освен че представя свои творби, французойката и съпругът  са известни в артистичните среди във Франция с подкрепата, която оказват на млади таланти.

Входът за джаз фестивала е безплатен, освен това организаторите са отделили и специално място за палатки.