Брутален садизъм: Трактор влачи до смърт делфин в Крим

https://www.24chasa.bg/Article/2195382 www.24chasa.bg
Кадър от мъченията на делфина.

Приклещен делфин маха отчаяно с опашка. Вместо някой да му помогне, мъже го връзват за трактор, за да го отдалечат от брега и да го погребат някъде - вероятно за да не пречи на туристите.

Местопрестъплението: на брега на украинския полуостров Крим.

Извършителите: служители на хотел наблизо.

Свидетели заснели издевателството над делфина и го пуснаха в YouTube.Шокиращо! Бозайникът е вързан с въжета, а главата му е увита в черна найлонова торба.

Около трактора са много хора.

"Опитахме се да го спрем, да му препречем пътя", казва авторът на филмчето, цитиран от англоезичния седмичник "Киев пост". Очите му се пълнят със сълзи, когато връща лентата назад.

"Нищо не помогна. Когато потеглиха мъжете, тракторът счупи носа на делфина."

Животното преди това е било изхвърлено на брега на морето. На два пъти помощници се опитали да го върнат в естествената му среда. Но очевидно не е достатъчно: делфинът все се усуквал.

Доброволците предупредили институции, които да предадат информацията към делфинариум в близко място в Крим Судак.

Експерти установяват на място, че делфинът е вече мъртъв. "Той беше мъртъв още преди да стигнем до трактора", каза директорът на делфинариума.

От самите колела на трактора бозайникът е получил тежки наранявания на главата и опашката.

От хотела се опитват да обяснят, че делфинът е бил вече мъртъв. Но на клипчето се вижда, че той мърда още с опашка.

Това бяха нервни импулси, заяви говорителка.

Освен това двете служителки, виновни за случая, са уволнени, тъй като не са били инструктирани за действия от мениджмънта на хотела.

Прокуратурата разследва.

До две години затвор се предвижда в Украйна за измъчване на животни, пише сайтът Krym.Kommentariit.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Смолян преди минути. Сутринта се чухме с президента Румен Радев, за да му изкажа съболезнованията си. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Всички регистрирани безработни в бюрата по труда да полагат задължителен 14-дневен труд в селското стопанство. Това иска Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), която изпрати официално писмо до Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и съобщи за исканията си в прессъобщение до медиите