Мая Манолова: Пиар агенция режисира и дирижира протестите

https://www.24chasa.bg/novini/article/2196646 www.24chasa.bg
Протестиращи около парламента не пускат Мая Манолова да си тръгне на 26 юли СНИМКА: Николай Литов/АРХИВ

Пиар агенция режисира и дирижира протестите. Това каза за TV7 Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание.

"Протестиращите искат управляващите да си ходят веднага, но не казват какво ще стане и ще се прави след това. Никой не може да каже дали ще има предсрочни избори. Всичко зависи от това как правителството на Пламен Орешарски ще си свърши работата", каза Манолова.

Манолова разкри и гледната си точка за инцидента с таксиметровия шофьор. Сценаристите и режисьорите на протестите не искат да има диалог между интелигентните протестиращи и нас.

„Таксиметровият шофьор не ме е гонил от колата си. Имаше две пиарки, които работеха за служебното правителство и участваха в предизборната кампания на Росен Плевнелиев. Преди да се кача в колата аз разговарях спокойно с протестиращите. После пристигнаха тези две жени и започнаха да пречат на разговорите ни. Аз се качих в таксито и хората на пиарките започнаха да клатят и бутат колата. Шофьорът се притесни, че ще му счупят автомобила и най-нормалното беше да сляза, за да не се стига до инцидент. Човекът не ме е гонил. Сама слязох, за да предотвратя чупенето на таксиметровата кола. Представителките на тази пиар агенция насочиха гнева на хората към мен", категорична беше Манолова.

„Убедена съм, че тази същата пиар агенция режисира и дирижира протестите. Тези същите специалистки диктуваха сблъсъците пред парламента преди седмица. Видях го с очите си. Предпочитам да бъда мразена, отколкото мразеща. Много ме шокира омразата в очите на протестиращите", завърши тя.

Тя коментира резултатите от социологическото проучване на "Галъп" и настоящата политическа обстановка в страната.

„Това правителство за два месеца свърши толкова работа, колкото ГЕРБ не свършиха за целия си мандат. Българските граждани не желаят правителството да падне. Социологическите проучвания го показват", разкри Манолова.

„Аз харесвам артистичните прояви на протестиращите, но не мога да си представя тези хора да ме управляват. Българските граждани се интересуват от подобряване на начина на живот и кабинетът "Орешарски" им предлага точно такива решения на проблемите им. ГЕРБ играят собствена игра. Социолозите ясно казаха, че бившите управляващи са си влошили много резултатите. Бойко Борисов ясно разбира, че при моментални избори няма да има изгода. Това ще е самоубийствено за ГЕРБ", убедена беше депутатката от Коалиция на България.

„Изборният кодекс няма как да се напише за две седмици. Не мога да разбера политиците, които продължават да говорят тези неща. Ние не тупаме топката и работим много внимателно по изборния закон. За първи път гражданите участват в неговото написване и то буквално, защото идват в пленарна зала и дебатираме всяка седмица. За първи път изборен кодекс ще бъде написан за три месеца. Топката се тупа от ГЕРБ с идеята да се забавят пленарните заседания, за да се предизвикат безредици пред парламента", обясни Манолова.