"Российская газета": Имотите в България остават едни от най-достъпните

https://www.24chasa.bg/Article/2203128 www.24chasa.bg
СНИМКА: WIKIPEDIA

За закупуването на имоти в чужбина само през първите три месеца на 2013 г. руските граждани са превели в чужбина 414 млн. долара. Това е по данни на централната банка, пише вестник "Российская газета".

Плюс това някои руснаци вземат ипотека от чужди банки или плащат покупката от предварително открити сметки. В резултат в редица държави се наблюдава повишено търсене на имоти от руснаци. А неотдавна турските власти официално посочиха руснаците за водещи сред чуждестранните купувачи по брой на сключени сделки.

Най-често руските граждани купуват недвижимост в чужбина с цел почивка. Други популярни цели са работа и лечение. Има и такива, които планират да се преместят да живеят за постоянно там.

В Европа тази година една от най-достъпните като цени на имотите държава си остава България. Ако ви провърви, студио на брега на Черно море може да се купи са около 30 хил. евро. Относително евтини обекти на вторичния пазар има в Кипър и Пафос, пише изданието.

„Преди неизбежното скорошно повишаване на цените, хората се стараят да успеят да направят покупка", пояснява пред "Российская газета" Юрий Константиновский. По думите му, потенциалните купувачи се интересуват преди всичко от евтини жилища. Например, квартири на крайбрежието на стойност 50-65 максимум 100 хил. евро.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата