Синдикът на "Практикер" договори: Щандовете ще са пълни

https://www.24chasa.bg/Article/2206403 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Положителни новини за клиентите на "Практикер: Въпреки започналата процедура по обявяване в несъстоятелност, щандовете на веригата магазини от типа "направи си сам" няма да останат празни. За тях вече е осигурено снабдяване със стоки, обяви телевизия Ен Де Ер. 

Синдикът Кристофър Сийгън е постигнал споразумение днес с основните заинтересовани страни и инвеститори относно финансирането на снабдяването на магазините.

В основата на споразумението е кредит, подробности за който не се съобщават поради конфиденционалност.

Подобни методи на финансиране се предоставят на компании в несъстоятелност, за да може бизнесът им да се поддържа.

"Радвам се, че успяхме да се споразумеем след интензивните преговори със застрахователите, банките и доставчиците за финансирането на доставките ни", заявява Сийгън.

С това бизнесът на "Практикер" е стабилизиран, уверяват от компанията.

Същевременно синдикът ускорява продажбата на компанията. Различни стратегически и финансови инвеститори са проявили интерес към поемането на групата "Практикер"/"Макс Бар" изцяло или частично, обясни Сийгън.

Конкретни оферти, както е известно, трябва да бъдат подадени в началото на септември.

Веригата "Практикер" подаде в средата на юли заявление за фалит, малко след това я последва и дъщерната компания "Макс Бар". Повечето от 50-те съществуващи клонове на "Макс Бар" са конкурентоспособна фирма, каза в края на юли отговарящият за тях синдик Йенс-Зьорен Шрьодер. Той си е поставил за цел да запази всички съществуващи 4 000 работни места в общо 78 магазини с марката "макс Бар".

Тази носеща високи приходи верига се счита за "перлата в короната" на групата, коментира Шрьодер. Въпреки това една перспектива за продажба би изглеждала по-добре, ако и тези магазини са част от цялостния пакет.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата