Трима арестувани и 6 ранени при меле на БГ берачи в Швеция (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/2212730 www.24chasa.bg
Източник: Shutterstock.com

Трима души бяха арестувани и шестима ранени при масов бой на български берачи на боровинки в Швеция.

Мелето между две групи се разиграло на празно място край град Гавле, на около 160 километра северно от Стокхолм. Причините за разпрата между нашите сънародници засега остава неясна, съобщи БНТ.

Полицията се опитва да хвърли светлина с помощта на преводачи.

Конфликтът избухнал малко след 10 сутринта. Полицията заварила две групи български берачи на боровинки да се налагат с камъни и пръти. В битката като оръжие били използвани и личните автомобили.

Участници в мелето са били между 35 и 40 души. Те се опитвали да се прегазят взаимно, или да направят таран на вражеските превозни средства.

Схватката се разиграла в близост до местен транспортен възел за ужас на неколцина минувачи.

Заснетите сцени на насилие не се нуждаят от коментар. На място са пристигнали няколко линейки, които започнали да оказват помощ на място.

"10-сантиметрови камъни летяха през пътя. Не се страхувах за себе си, а за бедния човек на земята, когото биеха със сопи. Веднага се обадих на полицията", сподели Никлас Вал - очевидец на масовия бой.

"Не знаем конкретна причина. Води се следствие, но мотивът още не ни е известен", коментира полицаят Джуси Пеуранто.

Шестимата ранени в мелето са в болница.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Смолян преди минути. Сутринта се чухме с президента Румен Радев, за да му изкажа съболезнованията си. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Всички регистрирани безработни в бюрата по труда да полагат задължителен 14-дневен труд в селското стопанство. Това иска Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), която изпрати официално писмо до Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и съобщи за исканията си в прессъобщение до медиите