Скандално искали от пострадалите пари за помощта

https://www.24chasa.bg/Article/221794 www.24chasa.bg

От пострадалите български граждани при трагедията с кораба „Илинден" в Охридското езеро скандално са искани пари за медицинската помощ, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков пред БНР.

„Те се оплакаха още при първата ни среща вчера с тях, че за оказването на медицинската помощ непосредствено след инцидента са им поискани пари и те бяха доста, доста силно разстроени от този факт, тъй като не са имали възможности", каза Цветков. „Поискани са им пари на място и веднага след инцидента", поясни той.

"По принцип в цената на билета, при всяко едно пътуване, би трябвало да е включена и съответната застраховка, т.е. хората би трябвало, в рамките на платената стойност на билета, да са застраховани, но аз няма информация всъщност какви билети са им издадени и дали те са получили тази полагаща им се застраховка при това пътуване, така че това също ще бъде предмет на разследването, което започва от днес", допълни Цветков.

"По отношение на разследването на причините на катастрофата - това, което поемаме като ангажимент, е участие във всички нива на разследването, от началото до края, и изнасянето на всички факти по това разследване в публичното пространство. Също така, разбира се, ще проверим и обстоятелствата, при които са извършени превозните услуги от фирмата превозвач и, разбира се, обществото ще бъде в течение за всички резултати - както и окончателните, така и междинните резултати", зарече се министърът.