Мъжът, пострадал при взрива в китайския ресторант, е в кома (обновена)

https://www.24chasa.bg/Article/2247747 Мъжът, пострадал при взрива в китайския ресторант, е в кома (обновена) Мъжът, пострадал при взрива в китайския ресторант, е в кома (обновена) www.24chasa.bg
Снимка: Христо Рахнев

Състоянието на мъжа, който пострада най-много при взрив на газова бутилка в китайски ресторант в София снощи, остава много тежко, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

Мъжът е с тежка черепно-мозъчна травма, на апаратна вентилация и в кома. Лекарите в централна реанимация продължават да се борят за живота му.

Останалите 10 ранени са по-леко пострадали, няма опасност за живота им.

От останалите пострадали, които са потърсили помощ в „Пирогов", една 53-годишна жена е настанена в неврохирургията с мозъчно сътресение. Други три жени вече са освободени.

Освободен е и 31-годишен мъж от китайски произход, който е бил докаран късно снощи. От освободените пациенти има жена на 47 години, която е с контузия на лявото коляно, една жена на 55 години с рана и контузия на лявото рамо и жена на 36 години, която е с подкожно кръвонасядане, контузия на дясната ябълчена област на лицето.

Общо 11 души пострадаха при взрива в ресторанта. В ИСУЛ няма пациенти с опасност за живота, увериха от лечебното заведение пред Нова телевизия.

След взрива снощи органите на реда успяха да изнесат и обезопасят 14 газови бутилки.

От МВР увериха, че няма опасност за населението и не се налага евакуация. Назначени са експертизи, които ще доказват причините за инцидента.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев потвърди версията, че става въпрос за взрив на газова бутилка, която е предизвикала експлозията. Той увери, чу няма опасност за живеещите в района граждани.

Директорът на Театъра на българската армия съобщи, че има поражения върху една от стените на сградата.

Първият оглед на взривилата се сграда ще започне днес в 9:00 ч., заяви архитект Влади Калинов, директор на дирекцията по строителен контрол в Столична община, пред Фокус.

В 10 часа ще бъде готова експертизата на ДОТО, определяща причината на взрива, съобщи за БНТ гл. комисар Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението".

Според Николов използването на газови бутилки в ресторанта е било разрешено. Но в близост до въпросната бутилка е било възможно използването на още 4 такива, докато от местопроизшествието са изнесени 13 газови бутилки. Имало е още две бутилки, една от които е гръмнала, а другата все още не е намерена.

В рамките на деня ще има яснота какви са щетите и какво е положението в сградата. "До обяд ще знаем какво вече ще трябва да се предприеме", обясни Калинов.

Това, което трябва да направим първо, е да огледаме сградата добре и да преценим тази част от нея, която трябва да бъде премахната, докъде да бъде премахната. Трябва да се прецени кой е най-добрият начин да се извърши премахването на тази част от сградата, както и откъде ще се извозва строителният материал, така че да не засегнем съседната сграда. Това е основната задача, която сме си поставили за днес, обясни архитект Калинов.

Огледът на сградата ще се прави от екип от инженер-конструктори. В нея има 28 апартамента, а в приземния етаж и офиси, уточни арх. Калинов. Все още не е ясен и собственикът на сградата.

Остава отцепен районът около китайския ресторант на бул. „Цар Освободител".

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Безработни ще получават средства за наем при работа в друг град

Безработни, които започнат работа на повече от 50 км от настоящия си адрес, ще могат да получават средства за покриване на разходи за такси за ясли, детски градини, наем и интернет.

Издирват 16-годишна, изчезнала от болница в Плевен

Полицейската дирекция в Плевен обяви за издирване в сряда 16-годишната Станка Митева Асенова, изчезнала без следа преди 4 месеца. Момичето живее в плевенското село Подем, където учи.

Нямало жестока сеч в Родопите, залесявали ги (Видео)

Хиляди изсечени дървета, приличащи на "горски язви" – за това сигнализира зрител на bTV. Сечта е в горското землище на община Минерални бани. За няколко часа снимките породиха вълна от възмущение и

Жена е жертвата на ТИР-а в Пазарджик, шофьорът бил напушен с марихуана

Жена е премазаната от ТИР на кръговото кръстовище край река Марица в Пазарджик. Информацията бе потвърдена от говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Въвеждат закон, който отменя запрещението на хора с ментални увреждания

Закон ще отменя пълното или ограничено запрещение на хора с ментални увреждания, като те ще могат да се ползват и от мерки за подкрепа. Промените са записани в проекта на Закона за физическите лица,

Посланик Хопкинс: Много българи ме питат какво ще става след брекзита

Българи непръкъснато се обръщат към Британско посолство в София, както и в българската легация в Лондон с въпроса какво ще стане след брекзита.  Аз съм непрекъснато в контакт с българския колега в

Половината сондажи на минерални води трябва да се ремонтират

"Ако се заделят и реинвестират 20 на сто от таксите, събирани от ползвателите на минерални води, които възлизат на стотици милиони, това ще бъде достатъчно,

Вижте решенията на Министерски съвет от днес

В министерствата са изградени вътрешни системи за мониторинг и управление на корупционния риск. Утвърдени са ресорни заместник-министри, отговорни за изпълняването на антикорупционните мерки.

Огромен ТИР прегази велосипедист в Пазарджик (снимки)

Огромен ТИР прегази велосипедист на най-натовареното кръстовище в Пазарджик край моста на река Марица. Инцидентът е станал преди около час, трупът на прегазения все още е между последните две гуми на