Близнаците – с двойно повече проблеми от останалите пубери

https://www.24chasa.bg/Article/2255054 www.24chasa.bg

Да имате близнаци, е двойно щастие, но и умножени по две грижи. Те нарастват още повече, когато децата навлязат в пубертета. Има няколко особености в развитието им.


Постоянното сравняване. Още от раждането си близнаците са принудени всекидневно да бъдат съпоставяни един с друг. И тъй като не са клонинги, а две отделни личности, е нормално единият да е по-добър в едно, а другият - в друго. На 13-19 години се случва това сравняване да прерасне в открито съперничество.


Решението: За да избегнете конфликтите, насърчавайте всеки от тийнейджърите да се развива в областта, в която е най-добър. За целта отсега решете на какви курсове или частни уроци ще запишете децата след 15 септември, като е за предпочитане да не посещават едни и същи занимания.


Неизбежната раздяла. Пубертетът е възраст, белязана с рязко отдалечаване от детството, приятелите от началното училище, родителите, в случая - и от близнака. Тази закономерна раздяла обикновено протича доста тежко при тийнейджърите близнаци, между които съществува изключително близка връзка.


Решението: Насърчавайте всяко от децата да се обгражда с колкото се може повече свои връстници, като е желателно всяко от тях да има отделна компания. Споделяйки интересите на приятелите си, то ще започне все повече да се оприличава с тях и все по-малко - с брат си или сестра си. Така отдалечаването ще стане неусетно и почти безболезнено.
Нуждата от лично пространство. Съществен проблем в семействата с тийнейджъри близнаци е, че те често споделят една и съща стая. А на тази възраст всеки държи да има своя неприкосновена територия.


Решението: Ако има начин, разделете пуберите и ги оставете всеки да обзаведе стаята си, както реши за добре. В случай че това няма как да стане, поне поставете някакви прегради в общото помещение.


Трудностите в любовта. Близнаците са сред най-редовните пациенти на психолозите и психотерапевтите. Причината е, че твърде близката им връзка директно се отразява на интимните им отношения. Често единият от тях не смее да започне обещаваща връзка само защото чака и близнакът му да си намери подходящ партньор. Влязат ли в съюз, близнаците очакват от любимия си да бъде също толкова обсебващо близък с тях, колкото брат им или сестра им. При това постоянно натрапват присъствието му.

Решението: Обяснете на детето си, че любовта е пространство за двама, не за трима. Накарайте го и да се примири с факта, че няма начин да постигне с новия си партньор същата телепатична и всепоглъщата връзка, каквато има с брат си или сестра си. Това обаче съвсем не означава, че трябва да пренебрегва близнака си заради гаджето си. Достатъчно е да посвещава достатъчно време и на двамата, по възможност - поотделно.

"Всичко за семейството"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Съпругата на нападателя на хокейния "Питсбърг" Евгени Малкин - Ана Кастерова, попадна в Топ 20 на най-сексапилните жени в Русия. Класацията бе изготвена от читателите на местното издание на списание "Максим". Красивата госпожа, която е спортна водеща, заема 17-ото място. Първа в певицата Ана Плетньова

Съпругата на Рио Фърдинанд – Кейт, се ядоса на коментар в социалните мрежи. Тя беше обвинена от последовател в лъжа, че кара тежка бременност. Това извади извън нерви жената на бившия капитан на "Манчестър Юнайтед", която го нареди добре под коментара. Кейт е в напреднала бременност и в скоро време тя ще дари Фърдинанд с четвърто дете

Бившата половинка на Григор Димитров - Никол Шерцингер, намери време в натоварения си график за малко глезотии. Тя сподели в социалните мрежи момент от релаксиращия си ден, в който се наслаждава на инфрачервена сауна. 42-годишната певица вдигна градусите на последователите си с горещи снимки по бельо, което само подчертаваше пищните й форми