Виж София в нощния блясък на Европа (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/2256406 www.24chasa.bg

Катедралата "Св. Александър Невски" влезе в проекта „Нощно виждане" на режисьора Люк Шепърд. В продължение на 3 месеца той и други колеги обикалят 36 града в 21 страни. Идеята е да запечатат част от най-уникалните символи на Европа.

Видеото се състои от хиляди, вниматело направени снимки, художествено нанизани в уникална цялост. Музиката, която ги съпътства, е на френската електронна група М83.

Пост-продукцията „Нощно виждане" е празник на блясъка и разнообразието, включващо архитектурното богатство на Европа. Целта на Шепърд е да сме благодарни, когато наблюдаваме тези, макар и изкуствени, забележителности.

Похватът, който превръща видеото в уникално, е движението на камерата. Фокусът може дори да се нарече забавен, докато всичко останало просто се случва във видеото.

Може би идеята е, че в големите неща винаги има някакъв ред. В движението на планетите, промяната на сезоните, красотата на архитектурата. И този ред остава непроменен, въпреки хаоса около него. 

Авторът се нуждае не толкова да получи благодарност, колкото да бъде съзрян от мнозина.

И в този смисъл... кога за последно, минавайки покрай катедралата „Св. Александър Невски", спряхте и я погледахте, дори за няколко минутки?

Официалният сайт и списък със забележителностите от проекта вижте тук.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софийска градска прокуратура е образувало досъдебно производство, след получен сигнал от шестима члена на Висшия съдебн съвет. Той е за това, че случайното разпределение на делата в съдилищата, може да се манипулира. Това би могло да стане дори от хора със слаби компютърни умения, единствено имащи електронен подпис, заяви току-що Сийка Милева

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В такъв тежък ден не бих си го позволил", заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико