Интернет има нов любимец - кафявата панда Цицзай

https://www.24chasa.bg/Article/2265254 www.24chasa.bg

Рядка кафява панда стана хит в интернет.

Причината животинката да няма характерния черно-бял цвят на козината си е голяма загадка. Специалисти в Център за панди в Китай правят изследвания на мечето, за да я открият. 

Цицзай е 4-годишна мъжка панда, една от едва петте кафяви панди, открити от 1985 г. насам, и единствената от тях в плен.

Мечето е забелязано за първи път през 2009-а в планински район в провинция Шенси, когато било 2-месечно бебе. Около една пета от цялата популация на пандите - 300 екземпляра - живее в този район.

"Кафявата панда изглежда по-симпатична от черно-белите. Цветът не е толкова монотонен. Преди сме виждали само черно-бели панди и затова тази е много специална", каза посетител на природния резерват, цитиран от БНТ.

Появата на кафяви панди може да се дължи на рецесивен ген и кръстосване между родственици, смята експерт, извършващ изледвания в района от 20 години.

Служители на природния резерват, където Цицзай живее, планират следващата година тази кафява панда да се чифтоса, за да се установи дали въпросният ген ще се предаде на следващото поколение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Всички регистрирани безработни в бюрата по труда да полагат задължителен 14-дневен труд в селското стопанство. Това иска Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), която изпрати официално писмо до Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и съобщи за исканията си в прессъобщение до медиите

Затворената граница между Германия и Дания заради бушуващата в Западна Европа пандемия от COVID-19 не успя да спре две приятелки да продължат да се виждат въпреки рестрикциите наложени и в двете държави. 89-годишната датчанка и 85-годишната германка се срещат всеки ден от началото на пандемията от двете страни на бариерата разделяща двете страни