Фенер брани дами от бандити

https://www.24chasa.bg/Article/22678 www.24chasa.bg
Това са прочутите гърмящи змии, с които са снабдени и нашите рейнджъри. Главата на фенера свободно се върти на 185 градуса.

Спокойно, дами! Вече без страх може да се прибирате вечер. Можете и колкото искате да бягате за здраве в парка по тъмно. Нужно е само да носите повечко светлина със себе си. Тоест, да държите в чантата или да закачите на кръста си вълшебния фенер Brite-Strike от серията Protector.

Реши ли някой извратен тип или наркоман да ви нападне, трябва само да натиснете едно копче на прожектора. Супермощен лъч от 80 лумена буквално ще ослепи и дезориентира атакуващия поне за няколко минути. Ако и това не помогне, натискате второто копче - на сирената. Звуковият сигнал от 130 децибела не само че ще парализира маниака, но и ще извика помощ.

Комбинацията от светлина и звук е толкова зашеметяваща, че няма как нападателят да се свести и да реализира коварния си замисъл.

Това са прочутите гърмящи змии, с които са снабдени и нашите рейнджъри. Главата на фенера свободно се върти на 185 градуса.
Това са прочутите гърмящи змии, с които са снабдени и нашите рейнджъри. Главата на фенера свободно се върти на 185 градуса.

Само трябва да запазите спокойствие и хладнокръвно да натиснете копчетата. Но не забравяйте преди това да насочите фенера към нападателя, разбира се.

А сега няколко практически съвета по боравене с фенера:

Първо, силата на светлината може да се регулира на две степени - нормална и екстремна.

Второ, екстремната степен трябва да се използва за кратко, защото бързо изтощава батериите.

Трето, ако и з двата бутона все пак не успеете да неутрализирате нападателя, използвайте фенера като палка. Достатъчен е един точен удар в областта на главата и ситуацията е овладяна.

При нормален режим новите фенери могат да светят от 2 до 4 часа. Те използват само две литиеви батерии и специални диоди, които заменят крушките с различни видови жички. Диодите имат изключително дълъг живот и харчат 5 пъти по-малко енергия от обикновените крушки.

Не се притеснявайте, ако изпуснете прожектора във вода или мокър сняг.

Не се косете и ако той падне върху асфалта или бетона. Конструкцията му гарантира висока водоустойчивост и здравина.

Корпусът на фенера е изработен от специална алуминиева сплав, широко използвана в самолетостроенето.

С този тип прожектори, но с много по-мощни батерии, са снабдени елитните американски полицейски служители от SWAT. Свръхярката светлина от 198 лумена, която излъчват, е в състояние не само да извади от строя агресора, но и буквално да го побърка.

ДОЦ. ГЕОРГИ МАРИНОВ

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта