Синя светлина пробива мъгла и пушеци

https://www.24chasa.bg/Article/22697 www.24chasa.bg
При този пищов фенерът Х-400 сполучливо е комбиниран с лазерен целеуказател. Долу - така изглежда тактическото фенерче TLR-1 на

Само свръхярка синя светлина може да разреже гъста като кисело мляко мъгла или да осигури видимост в задимени при пожар помещения.

Спасителните екипи могат да разчитат на 150 лумена светлина единствено от фенера Fire Vulcan, който е предназначен за аварийни ситуации. Благодарение на ксенонова лампа с мощност 8 вата и два яркосини светодиода по технологията С4 LED фенерът пуска едновременно два светлинни потока и работи непрекъснато в продължение на 3 часа без презареждане.

При режим "мигаща светлина" на лампичката и светодиодите продължителността на работа се увеличава до 6 часа. Най-икономичният режим е използването на мигаща светлина от светодиодите. Така се осигурява непрекъснато светене в продължение на цели 60 часа. Гаранцията на светодиодите е 50 000 часа, което ги прави практически вечни.

150-те лумена на Fire Vulcan са безценни за спасителите при операции в гъста мъгла или в задимени от пожар помещения.
150-те лумена на Fire Vulcan са безценни за спасителите при операции в гъста мъгла или в задимени от пожар помещения.

Акумулаторната батерия е 6-волтова с капацитет 4,5 амперчаса и позволява презареждане до 500 пъти. Тя има две клетки, продукт на нанотехнологиите, които се зареждат напълно за около 5 часа. За своите възможности фенерът е доста компактен - дълъг е само 19 см и тежи 1,5 кг. Корпусът му е напълно херметизиран, което му гарантира безпроблемна работа при дъжд, сняг и висока запрашеност. Може да се използва и при гмуркане под вода на дълбочина до 1 м, но за не повече от 30 мин.

Преносимите прожектори Night Searcher с екзотичните названия "Пантера" и "Пума" пък са изключително мощни. Лъчите им осветяват обекти на разстояние от 800 до 1600 м.

"Пантерата" използва 50-ватова ксенонова крушка, но има и вторична 20-ватова халогенна лампа. Тежи 3 кг и може да осигури светлинен поток с мощност 350 лумена в продължение на 8 часа. В комплекта на фенера е включен червен, кехлибарен, зелен, син и инфра-червен филтър, които разширяват областта му на приложение. "Пумата" е компактна версия, която тежи само 2 кг. Използва 30-ватова ксенонова крушка, които дава 175 лумена светлина. Работи в два режима - нисък и висок, които гарантират съответно 4 и 1,5 часа светене.

В много случаи ръцете на спасителите, които използват фенери, трябва да са свободни. В тези случаи най-подходящи са ултракомпактните фарове за глава. С помощта на гъвкави и леки ремъци фаровете се закрепват на главата или на предпазна каска, като рефлекторът се върти на 90 градуса.

Светлината може да се регулира в три режима. При високия режим (56 лумена) се получава светлинен поток в продължение на 7 часа. При средния режим (25 лумена) продължителността на използване е 12 часа, а икономичният режим гарантира 20 часа при светлинен поток 11 лумена.

ВАСИЛ ТЮФЕКЧИЕВ

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта