64-годишен ерген записа в Югозападния университет

https://www.24chasa.bg/region/article/2277261 www.24chasa.bg
ЮЗУ Снимка: Архив

Най-възрастният първокурсник в Югозападния университет „Неофит Рилски" е на 64 години.

Найден Лазаров от Кюстендил ще следва хореография. Според него, възрастта му няма да е проблем, за да следва точно тази специалност, пише Струма.бг.

„Не мисля, че 20-годишните ми колеги ще се по-издръжливи от мен на сцената. Роден съм в с. Горна Малина и още като дете танцувах в местния състав, а от 1996 г. живея в Кюстендил и в момента ръководя танцов състав. Наскоро една от танцьорките, няколко десетилетия по-млада, ми призна, че се чувства като баба, като се сравнява с мен", със самочувствие заяви новият ЮЗУ студент Найден Лазаров.

В младежките си години кандидатствал във Висшия селскостопански институт в Пловдив, учил един семестър, но се отказал и до момента няма диплома за висше образование.

„Миналата година кандидатствах отново в Пловдив, но вече хореография, и останах разочарован от необективнатата оценка, която ми поставиха, затова сега се явих на приемните изпити в ЮЗУ и съм доволен, че хората нямат предразсъдъци, свързани с годините, а реално оценяват възможностите", обясни първокурсникът и добави, че го изпитвали двама доценти и двама професори.

„Благоевград е близо и като начало ще си пътувам, но не изключвам възможността да се преместя, а може и за общежитие да кандидатствам", обяснява първокурсникът и откровеничи, че ако срещне голямата любов с добър бизнес и имоти, изобщо няма да се колебае.

„Докато дишаш, трабва да се развиваш и да не спираш да учиш, защото застоят е равен на смърт", каза Найден Лазаров, сочейки себе си за пример и допълни, че животът е твърде кратък, че да го пропиляваме в безделие и тъпчене на едно място.

Найден Лазаров не бе сред отличниците, приети с най-висок бал, на които ректорът проф. Иван Мирчев връчи първите студентски книжки на церемонията.