Милена Славова строи лагер, Георги Милков го търси в Африка

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/2300332 www.24chasa.bg
Людмила Филипова, Теди Кацарова, Георги Милков, проф. Пимпирев и Юлиан Костов излизат от водите на река Замбези.

Двама души ще играят като един участник в най-новото риалити на Би Ти Ви - "Африка: Звездите сигурно са полудели". Това са 26-годишните Доротея и Емануела Толеви. Близначките, които са тренирали професионално баскетбол, а после са участвали в различни музикални клипове, играят като един човек в приключенското риалити. Те заминаха за Черния континент с 12 популярни лица и още със стъпването си там трябваше да се разделят с част от багажа си.

Това видяха зрителите на старта на шоуто, което Би Ти Ви излъчи снощи в двучасов епизод. В него звездите кацнаха в Замбия при водопада Виктория и се разделиха на три групи.

В първата начело е полярният изследовател проф. Христо Пимпирев. При него е Георги Милков, известният пътешественик и журналист от "24 часа" и главен редактор на списание "ГЕО". Там влязоха писателката Людмила Филипова и певицата Теди Кацарова. В групата на проф. Пимпирев е и 24-годишният Юлиан Костов.

Бивш плувец, той завършва курс в Националния младежки театър на Великобритания, през който са минали и звезди като Даниел Крейг, Елтън Джон и Колин Фърт. Юлиан вече има роли в българското кино - участва в хоръра "Код: червен" и наскоро приключи снимките по "Корпус за бързо реагиране 2". Задачата на групата му в риалитито е да спечели пари, за да купи всичко необходимо за бъдещия лагер.

Начело на втората група участници в "Африка: Звездите сигурно са полудели" е журналистът Георги Тошев, който е продуцент на "Преди обед". При него са близначките Толеви, актрисата Диляна Попова и певецът Тодор Георгиев, който стигна до финала на музикалното шоу "Гласът на България". Тяхната група трябва да събере пари за прехраната в бъдещия лагер.

За разлика от първите два отбора, които останаха в Замбия, за да изпълнят мисиите си, третият отбор - на рокаджийката Милена Славова, замина направо за Ботсуана. В него са рапърът Бобо, който пее с Графа "Дим да ме няма", и актьорът Явор Бахаров. При тях е и гадателката Николета Йорданова. Тя стана популярна покрай участието си в предаването "Ясновидци" по Би Ти Ви през 2008 г. В него се класира на второ място. С останалите играчи от отбора си тя трябва да построи лагера, докато останалите участници от другите две групи търсят къде се намира той.

Още със стъпването си на водопада Виктория, някои от звездите се изправиха пред най-големите си страхове. Като Георги Тошев, който превъзмогна фобията си от високо и скочи с бънджи, и Теди Кацаровa, която изпитва ужас от водата, но плува с групата си в опасната река Замбези на ръба на водопада.

Докато екипът снима там към участниците се приближава жена, която се оказва, че е министърът на туризма и изкуствата на Замбия. Тя и колегата - министърът на туризма на Зимбабве, обсъждат предстоящия ХХ световен симпозиум по туризъм, на който двете страни са домакини. Не заради това, а съвсем на шега в едно от предаванията Георги Милков ще каже, че се замисля за политическа кариера - да се кандидатира за кмет на някой град в Ботсуана.

Би Ти Ви ще излъчи и довечера двучасов епизод на шоуто веднага след централните новини. "Африка: Звездите сигурно са полудели" ще върви в понеделник, вторник и сряда от 20 ч.