БСП и ДПС: Вотът на недоверие няма да мине

https://www.24chasa.bg/Article/2305126 www.24chasa.bg
Снимка: TV7

"Вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски" може изобщо да не бъде внесен в парламента, въпреки заканата на ГЕРБ това да стане на 19 септември", заяви депутатът от "Атака" Десислав Чуколов пред TV7.

Гости в студиото на сутрешния блок бяха още депутатът от ДПС Камен Костадинов и Валери Жаблянов от БСП. Те бяха категорични, че дори да бъде внесен в Народното събрание, вотът на недоверие няма да мине.

"Дори "Атака" да гласува против кабинета, заедно с ГЕРБ събират 120 гласа от необходими 121", обясни Камен Костадинов. Той изрази съмнение, че депутатите на ГЕРБ ще гласуват единно в момент, в който отцепилите се от партията създават БАСТА. Костадинов прогнозира разцепление в редиците на бившите управляващи.

Десислав Чуколов от "Атака" не сподели как възнамеряват да гласуват колегите му, но заяви, че очаква всичко от ГЕРБ, включително да подкрепят правителството. Той заподозря сделка между бившите и настоящите управляващи и упрекна кабинета "Орешарски", че води мекушава политика.

Валери Жаблянов от БСП твърди, че правителството на Пламен Орешарски е първото, което работи в толкова сложна политическа ситуация и получава толкова разнородна парламентарна подкрепа.

"На този етап е трудно да се оцени какво е свършило правителството, като се има предвид, че е представило програмата си едва преди месец", добави Жаблянов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на