Задържаха двама рецидивисти, убили мъж в с. Брадвари

https://www.24chasa.bg/novini/article/2308597 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Двама мъже, заподозрени за убийство, са задържани в Силистренско, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването за убийство на 68-годишен жител на с. Брадвари започнало на 11 август т.г., когато бил получен сигналът за извършеното тежко криминално престъпление. Безжизненото тяло на мъжа било намерено в дома му, а при огледа били открити видими следи от насилие.

Криминалистите изградили 4 основни версии, започнали проверка на хората, с които е контактувал. Разпитани били над 100 жители на село Брадвари и околните села.

Криминалистите стеснили кръга на заподозрените и след повече от месец достигнали до извършителите - С.Ц. на 33 години и Е.С. на 35 години.

Първоначално за двамата заподозрени били открити доказателства, че във вечерта на убийството са се намирали в района на село Брадвари. Впоследствие бил установен свидетел, чиито показания, дадени пред съдия, уличавали мъжете.

Двамата заподозрени имат богато криминално минало. С.Ц. е осъждан за грабежи, побои и множество кражби, като допреди около две години е излежавал ефективна присъда за престъпленията си. Ефективна присъда за поредица кражби е изтърпявал и Е.С.

Според основната версия на разследващите, тежкото престъпление е извършено, за да бъде ограбена голяма сума пари, с която мъжете смятали, че жертвата разполага.

На двамата е наложена постоянна мярка задържане под стража. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Силистра разследването продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.