Истина или лъжа: Бойко Василев бил скандално махнат от поста шеф на новините в БНТ 1

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/2318670 www.24chasa.bg
БОЙКО ВАСИЛЕВ

Бойко Василев е махнат скандално от поста шеф на новините след интервюто му с Пламен Орешарски в "Панорама", написаха жълтите сайтове преди дни. Причината била, че министър-председателят не одобрил как Василев го интервюира. А дни след интервюто миналият на мястото на Василев в телевизията е колегата му Даниел Чипев. Ето каква е истината. 

Лъжа е. До назначаването на титуляр Бойко Василев временно изпълняваше длъжността директор на дирекция "Информация" в БНТ и паралелно с това водеше предаването "Панорама". Назначаването на досегашния зам.-директор на дирекцията Даниел Чипев е логичен избор, свързан с продължаващите положителни промени в националната телевизия и концепцията за съвременно развитие на медията. Поради огромната натовареност на тази позиция новият директор няма да бъде водещ, а ще отдели цялото си време на организацията и визията на дирекцията. Това пише в писмо, изпратено до всички медии от БНТ.

Бойко Василев пак ще е част от екипа на дирекция "Информация" и ще води "Панорама". Той остава главен продуцент на продуцентски център "Актуални предавания". "Изцяло стоя зад избора на Даниел Чипев, нещо повече - това е наш общ избор. Ние в БНТ сме екип и споделяме общи професионални и колегиални ценности. Между нас не стоят неща като "натиск", "цензура" и ламтеж за административни постове", каза Василев.