Да пориш вълните с уникално водно колело (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/2339432 www.24chasa.bg
Снимки: Джуда Шилер, Фейсбук

На кого му трябва ферибот, когато може да прекоси реката с колело?! Доказва го американецът Джуда Шилер, който си е изобретил водно колело и прекосява с него река Хъдсън в Ню Йорк.

Транспортът е не само екологичен, но и много удобен. Джуда Шилер прекосява река Хъдсън с колело и става първият, който въобще използва велосипед през емблематичния воден път, съобщава "Хъфингтън поуст".

"Перфектното превозно средство е. Да си купуваш билет за ферибот, да сядаш, да ставаш, да правиш всичките тези неща... А тук ни трябва само малко инфраструктура и този начин на придвижване е много по-лесен и евтин от пътуването с ферибот", обяснява Джуда Шилер.

Шилър казва, че всяко колело може да бъде приспособено във водно. Ентусиастът е основал проекта "БейСайкъл" в Сан Франциско и се е посветил изцяло на водното колоездене. Велосипедът му е ретро модел, с рамка, педали с верига и седалка. Когато колоездачът завърти педалите, движението се предава на въртящ се цилиндър, който се превръща във витло. От двете страни са разположени два надуваеми понтона, които порят вълните. Цялата система се побира в обикновена туристическа раница и тежи около около 9кг.

В градове като Ню Йорк и Сан Франциско карането на колело добива все по-голяма популярност.

Джуда е убеден, че водното колоездене може да се превърне в олимпийски спорт след време. Докато чака това да се случи, не скучае, а е предприел обиколка из страната, за да популяризира превозното си средство.

     

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софийска градска прокуратура е образувало производство, след получен сигнал от членове на Висшия съдебн съвет, че случайното разпределение на делата в съдилищата може да се манипулира. Това би могло да стане дори от хора със слаби компютърни умения, единствено имащи електронен подпис, заяви току-що Сийка Милева, говорител на главния прокурор

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В такъв тежък ден не бих си го позволил", заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико