Изнудвачът Васил Качиков е под домашен арест в Сливен

https://www.24chasa.bg/Article/236214 www.24chasa.bg
Снимка: МВР

Мярка „домашен арест" получи днес задържаният за рекет и изнудване Васил Качиков, по прякор Дългия.

Сливенският окръжен съд е разгледал искането на прокуратурата за налагане на Качиков на постоянна мярка „задържане под стража", съобщи съдия Мартин Данчев.

Съдът е взел предвид тежкото здравословно състояние на задържания. Медицинските му документи са потвърдили диагнозата „тромбофлебит". Поради заболяването си Качиков няма да остане в ареста.

Той бе задържан в сряда при спецакция на сливенските антимчафиоти, след като заплашил семейство със смърт. До ареста му се стигнало, след като мъж се оплакал, че Васил му дал пари на заем. След това обаче двамата не могли да се разберат за главницата и лихвата и Качиков се заканил да отмъсти не само на длъжника, но и на семейство му.

През 2004 г. той бе докаран под конвой от Ница, Франция, където пребивавал с чужда самоличност. След екстрадирането му в България излежава присъда за склоняване към проституция, постановена от Сливенски окръжен съд.

Междувременно срещу Качиков бе повдигнато и обвинение за убийството на сливенския сутеньор Тодор Минов-Цигането. По-късно обаче по това дело бе оправдан.