Цветлин Йовчев слуша лекция на Иван Костов

https://www.24chasa.bg/Article/2369676 www.24chasa.bg
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Как партиите работят по критичните проблеми - това ще оценява Лаборатория за управление на рискове. Няма да имаме нищо общо с политиката и ще работим без цензура, зарече се ръководителят на проекта Иван Костов.
Бившият премиер представи вчера новосъздадената организация в НБУ, а сред слушателите в аудиторията му бе и вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 


"Тази идея трябва да бъде подкрепена", обясни присъствието си Йовчев. И коментира, че е невъзможно идеята да остане извън сферата на политиката. Като основни спънки пред новата лаборатория вътрешният министър посочи събирането и обработването на информация, както и дефинирането на това що е то национален интерес.


Като директор на новосъздадената организация Костов увери, че амбицията е да изпълнява международни стандарти за управление на риска. На практика департаментите на НБУ по "Бизнес администрация", "Икономика" и "Политически науки" се трансформират в изследователски звена.


Лабораторията има за цел да даде безпристрастна оценка за рискови процеси в страната. Според Костов съществуват 29 проблема, на които организацията ще обърне внимание.


Сред тях бившият лидер на ДСБ изтъкна липсата на устойчиво развитие през последните 5 г. и факта, че 50% от българите са застрашени от бедност. Гражданите нямат вяра в осигурителната система, ниското ниво на здравеопазването и образованието, демографската криза, бежанската вълна бяха другите изброени проблеми. Според него голяма част от родния бизнес, изпаднал в несъстоятелност, е фалирал, защото не е успял да прецени риска.


Лабораторията ще подготви 16 доклада по дадените проблеми и 15 междинни. Този за бежанците е готов и ще бъде публикуван на платформата на организацията в края на месеца. Докладите ще бъдат в категории рискове за сигурността, доверие в институциите, политическа констелация, демографски рискове и енергетика.

АВТОР: МАРТИНА ЗИНОВИЕВА

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С плаж и майтапи преминаваше лагерът ни, но не и с тренировки! Скандалните разкрития направи пред съда футболист, участвал в уговорени мачове в родната "Б" група! Смелчагата, дръзнал да проговори за далаверите в първенството, е Християн Гачев. Той бе привикан в спецсъда, за да разкаже за шашмите със спортни срещи,

Легенди се носят за съдбата на митичния снайперист Красимир Станчев-Легионера. Версиите са десетки. От предположение, че е станал наемник на грузинската мафия, до слух, че е убит и трупът му е положен в безименен гроб в полите на Витоша. Вече 15 години родната полиция издирва Легионера по подозрение,

Вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая тихомълком се е отървала от скандалния хотел „Дюн“ в курорта Слънчев бряг, показа проверка на "България Днес". Сделката е част от трансформацията на страховитата в миналото групировка ВИС-2. Тя стартира преди около две години с мащабно закриване на фирми и разпродажба на имоти,