Станишев: Всички депутати от ГЕРБ сте заложници на прищевките на Борисов

https://www.24chasa.bg/Article/2373060 Станишев: Всички депутати от ГЕРБ сте заложници на прищевките на Борисов Станишев: Всички депутати от ГЕРБ сте заложници на прищевките на Борисов www.24chasa.bg
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

„Правите вотове до дупка, за да угодите на прищевките на един-двама души от ръководството, които не могат да се примирят, че не заемат постове, които искат. Е, няма да ги заемат". Това заяви лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев при дебатите по вота на недоверие, обръщайки се към вносителите на вота - ГЕРБ.

„Парламентарната група на ГЕРБ е заложник на прищевките на един човек. Всички сте заложници", заяви Станишев.  

Магистралите на г-н Борисов не са повече от магистралите на Тройната коалиция. Това заяви лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев при дебатите по вота на недоверие към кабинета "Орешарски" за провал в областта на регионалната политика.

"4 към 1 е съотношението за републиканските пътища в полза на правителството на Тройната коалиция", отбеляза Станишев.

Огромна грешка е ГЕРБ да изберат темата за регионалното развитие за вот на недоверие, защото точно по тяхното управление се разшири пропастта между регионите. Нужни са дългогодишни, гигантски усилия за сближаване на различията между регионите, каза още лидерът на левицата.

„Защо не се похвалихте с това, че фалирахте хиляди малки фирми и увеличихте безработицата? Защо не се похвалихте, че с 20% намалихте бюджетите на общините?", запита той.

Бъркотия, раздвоение на съзнанието - това беше характерно за управлението на ГЕРБ, каза Станишев.

Според него ГЕРБ се опитват да влязат в ролята на опозиция, но разбират тази роля погрешно - да пречи на парламент и управляващи. „Това правите от първия ден след изборите. Влизахте, излизахте от парламента. Видяхте, че няма да свалите с външен натиск това правителство. Прибрахте се", заяви лидерът на социалистите.

p>„В АПИ по времето на Бойко Борисов се смениха четирима председатели. По времето на Росен Плевнелиев са уволнени над 200 души, а на Лиляна Павлова - 140. Вие ли ще говорите за чистка, безсрамници?", попита Станишев.

Регионалните проблеми не могат да бъдат решени от нито едно правителство за четири години, не е отговорността само на ГЕРБ. Но нека започнем да изправяме неправилните неща, призова Станишев.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Навалица на щанда на издателство „Труд“ още от първия ден на панаира на книгата

При изключителен интерес и голяма посещаемост започна традиционният базар на книгата в Националния дворец на културата на най-хубавия български празник 24 май.

Мая Манолова: 24 май е най-светлият, най-топлият, най-истинският български празник

Скъпи приятели, нека да ни е честит празникът на равноапостолите св. св. Кирил и Методий. Този най-хубав български празник - празник на славянската писменост и на българската култура и идентичност.

Спомен за манифестациите преди Промяната (видео)

Как са изглеждали празничните шествия по случай 24 май в различните периоди от историята ни? През 40-те години - по времето на цар Борис III. Вият се кръшни хора,

Плевнелиев: Образованието трябва да е национален приоритет

Образованието трябва де е национален приоритет-дългосрочен и надпартиен. Това каза в словото си пред паметника на Светите братя Кирил и Методий президентът Росен Плевнелиев.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Детето, паднало край Асеновата крепост, все още е между живота и смъртта

Все още има опасност за живота на 12-годишното момиче, което падна върху скалите в района на Асеновата крепост на 19 май. Състоянието й остава непроменено пети ден, съобщиха от УМБАЛ „Свети Георги“.

Борисов за писмеността: Всеки българин може да бъде горд с произхода си

"Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е един от най-светлите български празници. Писмеността, чийто първообраз е създаден от светите братя Кирил и Методий,

Знаете ли целия текст на "Върви, народе възродени"

Научете песните, които ни правят българи Книгата на издателство "Труд"и вестник "24 часа"  "50-те песни и стихове, които ни правят българи"достигна осмо място в класацията на най-продаваните книги

Росен Плевнелиев и Меглена Кунева поведоха шествието за 24 май (снимки)

Президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева, ректори и дипломати поведоха шествието за 24 май. То тръгна от президентството.

Ирина Бокова готова да помага на Иван Станчов за "Карин дом"

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и един от най-уважаваните български дипломати Иван Станчов се срещнаха във Варна по време на форум "Ролята на ЮНЕСКО на световната сцена - приоритети",