Дейвид Камерън: Чужденците са по-квалифицирани от младите британци

https://www.24chasa.bg/novini/article/2402665 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

 Предупреждението на премиера Дейвид Камерън, че Великобритания трябва да каже „не" на източноевропейските работници чрез подобряването на образованието за младежите, е вдъхновено от посещение във фабрика в неговия избирателен район, в която една четвърт от работниците са чужденци, съобщава Дейли Телеграф.

Според Камерън поколение от млади британци са изоставени и не могат да се възползват от облагите на икономическото възстановяване, тъй като нямат достатъчно умения, за да получат работа.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

Той е направил тези свои коментари след посещение на фабрика за автомобилни части в своя избирателен район, в рамките на което е научил, че младите британци имат по-големи трудности със смятането от имигрантите и също така често „не могат да се справят със задачите".

Изпълнителният директор на GSM Automotive в Уитни, Оксфордшър съобщи, че десет от 40-те работници, които е наел през последните три години, са чужденци. Те са предимно поляци, но сред тях също така има имигранти от Китай, Пакистан, Литва и Румъния