Ученици преписват История славянобългарска

https://www.24chasa.bg/Article/2407448 www.24chasa.bg
<span class="srcRef">Източник: <a href=" http://www.shutterstock.com/" target="_blank" rel="nofollow">Shutterstock.com</a></span>

Ученици в Габровско училище продължават дейността на Паисий Хилендарски като преписват „История славянобългарска", предаде „ДАРИК".
 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

Ученици от СОУ „Отец Паисий" правят препис на „Историята", връщайки се няколко столетия назад, когато Паисий поставя началото на възродителния процес у нас.
"Ние, учениците от полуинтернатните групи в ІV, VІ, VІІ, VІІІ клас и по инициатива на г-жа Владимирова, във връзка с 30 години от създаването на нашето училище - СОУ "Отец Паисий" преписахме "История славянобългарска" в лето 2013-то" - надпис е поставен върху най-новия препис на Паисиевата история.

Директорът Грета Найденова получи преписа послучай кръглата годишнина на учебното заведение. Трима учители - Снежина Владимирова, Севда Йовкова и Татяна Иванова, както и 23-ма ученици са участвали в създаването на преписа на Паисиевата история.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.