Ученици преписват История славянобългарска

https://www.24chasa.bg/Article/2407448 www.24chasa.bg
<span class="srcRef">Източник: <a href=" http://www.shutterstock.com/" target="_blank" rel="nofollow">Shutterstock.com</a></span>

Ученици в Габровско училище продължават дейността на Паисий Хилендарски като преписват „История славянобългарска", предаде „ДАРИК".
 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

Ученици от СОУ „Отец Паисий" правят препис на „Историята", връщайки се няколко столетия назад, когато Паисий поставя началото на възродителния процес у нас.
"Ние, учениците от полуинтернатните групи в ІV, VІ, VІІ, VІІІ клас и по инициатива на г-жа Владимирова, във връзка с 30 години от създаването на нашето училище - СОУ "Отец Паисий" преписахме "История славянобългарска" в лето 2013-то" - надпис е поставен върху най-новия препис на Паисиевата история.

Директорът Грета Найденова получи преписа послучай кръглата годишнина на учебното заведение. Трима учители - Снежина Владимирова, Севда Йовкова и Татяна Иванова, както и 23-ма ученици са участвали в създаването на преписа на Паисиевата история.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тази нощ почина Явор Кръстев, бащата на убитата през 2011 г. в Борисовата градина Яна Кръстева. Мъжът от козлодуйското село Хърлец се спомина на 63-годишна възраст. Това съобщиха негови близки. Явор не дочака справедлива присъда за убийството на своята дъщера, за което беше осъден Николай Русинов-Чеци.

Шведският диджей и музикант Тим Берглинг известен и като Авичи е намерен мъртъв в дома си в Оман, съобщи Би Би Си. Той бе на 28 години. Подробности за смъртта му не се съобщават. "Семейството страда много и молим всички да уважават скръбта им, да ги оставят с мъката им в това трудно за тях време. Повече няма да има никакви изявления",

Форматът е нагласен, падат му се идентични образи, недоволстват зрителите Константин ще спечели развлекателното шоу "Като две капки вода", научи "България Днес". Изпълнителят на "Черна роза" е предварително избран за победител от продуцентите на риалитито. Именно поради тази причина на Коцето му се падат що-годе лесни образи.