Терзиева: Магистрала София-Ниш ще е готова през 2016 г.

https://www.24chasa.bg/Article/2414472 www.24chasa.bg
Десислава Терзиева Снимка: Архив

Магистралата София-Ниш трябва да е готова до края на 2016 година. Финансирането е осигурено по програмата за трансграничното сътрудничество. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева след среща със сръбския й колега Игор Мирович.

Според Терзиева през следващата седмица представители на Министерството на транспорта и МРР ще имат среща в ЕК за включването на проекта в програмата "Connecting Europe Facility".

В момента пътят София-Калотина е включен като приоритетен обект в оперативната програма "Транспорт".

"Имаме амбицията да завършим нашата част до края на 2016 година", каза от своя страна Мирович.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата